‘Hoogste' punt gevierd in nieuwe Foodcourt RU

Hoewel wij op de begane grond van het 20 verdiepingen tellende Erasmusgebouw aan het werk zijn, is afgelopen dinsdag symbolisch het ‘hoogste punt’ gevierd, in het Foodcourt. Met de plaatsing van de eerste van zes counters wordt de transformatie van Refter naar Foodcourt nu ook voor studenten en medewerkers van de universiteit goed zichtbaar. In totaal omvatten de werkzaamheden op de begane grond, die een totaal nieuwe indeling krijgt, 22 deelprojecten. Projectmanager van het UVB, Jan Jaap Jansen, richtte zich tijdens een koffiemoment tot al het bouwplaatspersoneel om hen te bedanken voor hun inzet.

In de eerste week van januari vinden de laatste sloopwerkzaamheden plaats zodat die afgerond zijn als studenten, medewerkers en andere gebruikers na de kerstvakantie terugkomen. Het Erasmusgebouw blijft tijdens de gehele verbouwing in gebruik, wat veel flexibiliteit van ons vraagt. Dat dit echter tot volle tevredenheid van alle partijen verloopt, blijkt uit het feit dat er tot nu toe geen klachten over hinder zijn binnengekomen.

Andere locaties in het Erasmusgebouw waar we op dit moment druk bezig zijn, zijn onder meer Radboud in’to Languages, het expertisecentrum voor taal en communicatie, waar we gestart zijn met de bouwkundige afbouw nu het installatiewerk en de rasters van het klimaatplafond klaar zijn. Ook zijn we begonnen met de funderingswerkzaamheden van de fietsenkelder en tegelijkertijd wordt bovenop de laagbouw een nieuwe technische ruimte gerealiseerd. De nieuwe ventilatiekanalen naar deze ruimte lopen dwars door drukbezette onderwijslokalen. Een klus die in een leeg pand één week duurt, maar in deze verbouwing twee maanden in beslag neemt.

Meer informatie over dit uitdagende project leest u hier.

https://www.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/nieuwsafbeeldingen/a.i.png?itok=O_NsfoC_
https://www.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/nieuwsafbeeldingen/img_20181220_114352.jpg?itok=s1YzNxjd