Historie

Hoe het allemaal begon

Het is 1928 als Antoon Giesbers aan de Graafseweg op Alverna Aannemersbedrijf Giesbers begint. In 1936 wordt het bedrijf uitgebreid met een timmerwerkplaats. Tot de tweede wereldoorlog begint, houdt Giesbers zich voornamelijk bezig met wat men toen de ‘burgerbouw’ noemde. Na 1945 wordt Defensie een belangrijke opdrachtgever. Verder bestaat de orderportefeuille voor de utiliteitsbouw uit de bouw van loodsen en hallen voor transportbedrijven. 

Zoons Giesbers zetten bedrijf voort

Als Antoon Giesbers in januari 1952 door een ongeluk om het leven komt, zetten zijn twee zonen – Thijs, speler bij voetbalclub AWC, en Jan, actief in de gemeentepolitiek – het bedrijf voort. Onder hun leiding groeit het bedrijf gestaag. In 1953, het jaar van het 25-jarig bestaan, vestigt Giesbers zich op de huidige locatie aan de Nieuweweg in Wijchen. Giesbers heeft zelf veel expertise in huis, maar zet daarnaast onderaannemers uit Wijchen in. 

Familiebedrijf Giesbers verkocht

In 1997 wordt het familiebedrijf overgenomen door ondernemer René aan de Stegge, maar de naam Giesbers, een begrip in de regio, blijft bestaan. De activiteiten worden ondergebracht in verschillende bouw- en vastgoedbedrijven onder de naam Giesbers Groep.

In 2007 wordt het oude pand aan de Nieuweweg gesloopt en bouwen we zelf ons nieuwe kantoor waarin we sinds die tijd gevestigd zijn.
Begin 2019 doet René aan de Stegge zijn ontwikkel- en bouwbedrijven uit de Giesbers Groep van de hand en verkoopt ze aan de holding van de familie Trebbe. Deze bouwbedrijven (Giesbers Ontwikkelen en Bouwen uit Wijchen, Giesbers Rotterdam en Kalliste Woningbouwontwikkeling) blijven als eenheid zelfstandig opereren onder hun eigen naam.

Van traditioneel aannemersbedrijf naar ontwikkelende bouwpartner

Tussen het bouwen van toen en het bouwen van nu is er veel veranderd. We leven in een tijd waarin we geconfronteerd worden met en uitgedaagd worden in te spelen op een steeds sneller veranderende, dynamische markt en een wereld die continu in beweging is. Veranderingen volgen elkaar in rap tempo op. Giesbers heeft haar organisatie hierop aangepast en ingericht. Dat betekent ook dat wij ons steeds meer als een kennisorganisatie zijn gaan ontwikkelen. We zijn voorwaarts in de vastgoedketen opgeschoven en hebben ook als (gebieds)ontwikkelaar inmiddels ruime ervaring en expertise opgebouwd. We hebben een breed netwerk aan samenwerkingspartners, zowel intern als extern. Maar wat niet veranderd is, is dat ons bedrijf, zowel voor onze klanten als voor onszelf, nog steeds als een familiebedrijf voelt.

Historie, Giesbers