Transformatie & Renovatie

Slim toepassen van duurzaamheidsoplossingen

Met Giesbers krijg je een ontwikkel- en bouwpartner die bij uitstek de nodige ervaring, specialisaties en expertise in huis heeft om al wat oudere panden of wijken nieuw leven in te blazen. Met als doel om niet alleen waardevolle gebouwen te behouden en hun levensduur te verlengen, maar ze tevens te laten winnen aan functionaliteit en waarde waardoor ze perfect zijn afgestemd op de hedendaagse én toekomstige eisen van de gebruiker.

Duurzaamheidslabel

Dit bereiken wij door het slim toepassen van duurzaamheidsoplossingen en de missie om duurzame, energiezuinige en onderhoudsarme gebouwen te realiseren die kwalitatief onderscheidend zijn. Of het nu gaat om verduurzaming van gemeentelijk vastgoed, om transformatie van kantoorgebouwen naar studentenwooneenheden of van kazernegebouwen naar woon- of werkruimtes, wij zijn in vorm. Een goed voorbeeld vormt de bouwkundige en installatietechnische renovatie van kantoorgebouw B50 op Arnhems Buiten. Hiermee hebben wij het BREEAM-NL In-Use label ‘Excellent’ behaald, een specifiek duurzaamheidslabel voor bestaande gebouwen.

Maar ook de voormalige logiesgebouwen op het kazerneterrein van Saksen Weimar zijn getransformeerd tot woon-/werkruimtes en ateliers en in het poortgebouw is een zorgvilla voor ouderen gerealiseerd. En ook de transformatie van kantoren naar studentenwooneenheden is ons niet vreemd. Zo zijn in de voormalige RWS Toren in Arnhem 294 studentenwooneenheden gerealiseerd waar vroeger zo’n 500 ambtenaren aan het werk waren. Ruim 14.000 m2 langdurig leegstaande kantoorruimte is zo uit de markt genomen. Met deze huisvestingsoplossing is tevens een positieve impuls gegeven aan het winkelcentrum en de wijk Presikhaaf en aan de positie van Arnhem als kennisstad.

Renovatie: goede communicatie met bewoners noodzakelijk

Bij veel projecten die gerenoveerd worden of waar planmatig onderhoud plaatsvindt, blijven de bewoners tijdens de werkzaamheden in hun huis, appartement of flat wonen. Of de werknemers in hun kantoor of instelling werken. Dit vraagt speciale en zeer zeker ook sociale vaardigheden van de medewerkers van Giesbers. Inlevingsvermogen, goed luisteren, oog en oor hebben voor hun situatie en een goede communicatie zijn ons inziens van groot belang om dit soort renovatieprojecten tot een voor iedereen positief einde te brengen. Zowel voor de gebruikers als voor de opdrachtgever.

Wil je jouw pand of een hele woonwijk nieuw leven inblazen? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

Bekijk onze projecten

Nieuwbouw of transformatie & renovatie?

Er zijn veel redenen te bedenken om renovatie of een verbouwing te verkiezen boven sloop en nieuwbouw. Soms kan de wens tot behoud van het huidige architectonische aanzicht en het historische karakter van de omgeving een doorslaggevende rol spelen. En een andere keer overheersen markttechnische, bouwtechnische en economische overwegingen. Wat echter ook de aanleiding is om een bestaand gebouw te upgraden, wij helpen je graag de juiste afweging te maken.

En zorgen ervoor dat met een goed doordachte bouwkundige ingreep jouw ‘zorgenkind’ getransformeerd wordt tot een energiezuinig en onderhoudsarm gebouw, dat perfect is afgestemd op de hedendaagse én toekomstige eisen van de gebruiker. Voor verduurzamingsprojecten en renovaties en verbouwingen tot ongeveer 2 miljoen euro kun je terecht bij Giesbers Servicebouw. Dit dochterbedrijf van ons is hier optimaal voor ingericht. Wij zijn complementair aan elkaar en maken (onafhankelijk) gebruik van elkaars diensten en expertise.