FITWONEN

Duurzaam wonen

Over enkele jaren is bijna alle nieuwbouw energieneutraal of energieleverend. Steeds meer en sneller verandert de mindset van professionele partijen en woningzoekenden als het gaat om duurzaamheid. Bewoners en vastgoedeigenaren willen voorbereid zijn op de toekomst: duurzaam wonen en leven. En ultiem: de wereld groen en gezond achterlaten voor de volgende generaties.

Een onderscheidend woonconcept

Professionele partijen willen vitale buurten en wijken creëren met CO₂-neutrale woningen, inspelen op de steeds meer herkenbare participatiesamenleving en een oplossing vinden voor het vraagstuk omtrent het langer thuis blijven wonen. Aanleiding voor de drie Giesbers-bedrijven om het FITWONEN-concept te ontwikkelen. Een onderscheidend woonconcept omdat deze in de eerste plaats ontwikkeld is vanuit de woonbeleving van de toekomstige bewoners, om daarna pas de techniek hieraan toe te voegen.

Flexibel, Innovatief en Toekomstbestendig

FITWONEN staat voor een Flexibel, Innovatief en Toekomstbestendig Nul-op-de-Meter-woonconcept voor nieuwbouwwoningen. Een woning met blijvend lage maandlasten. Een slimme woning waarbij monitoring de opmaat vormt naar een online aanbod van services. Services die op de eerste plaats het gemak en comfort van bewoners dienen, maar die ook langer thuis wonen mogelijk maken. Innovatieve gadgets maken de woningen uniek en op maat.

Community toekomstige bewoners

Wij zorgen tevens voor het ontstaan van een vitale buurt en wijk. Er wordt tijdens het ontwikkelproces een community door toekomstige bewoners gevormd met als resultaat: bewoners die zich verantwoordelijk voelen voor hun woning en de woonomgeving. De mensen in deze buurten en wijken wonen en leven samen bewuster. Dit is wonen voor nu… én in de toekomst.

FITWONEN is een initiatief van Giesbers Ontwikkelen en Bouwen, Kalliste Woningbouwontwikkeling en Giesbers Rotterdam.

Vragen over FITWONEN en wat dit voor u of uw organisatie kan betekenen? Neem contact op met Paul van Doorn via pvandoorn@giesberswijchen.nl of 06 – 512 262 29.

Verder lezen