Het Zandse Hoogland

Wonen in het oerlandschap in Nijmegen-Noord

Aan de Zandse Plas, in het noorden van de Nijmeegse Waalsprong, ontwikkelen en realiseren wij samen met zusterbedrijf Kalliste Woningbouwontwikkeling 35 bijzondere villa’s; het Zandse Hoogland. Wonen in het landschap staat hierbij centraal, in samenhang met bijpassende architectuur, de natuur en biodiversiteit.

Naadloos aansluiten bij ambitie gemeente Nijmegen voor deze locatie

Vanaf het eerste gezamenlijke locatiebezoek hebben wij samen met (landschaps)architect en stedenbouwkundige wUrck, Kalliste, Grazelands Rewilding (voorheen Stichting Taurus) en Studio Verbinding intensief samengewerkt om het Zandse Hoogland als visie uit te werken tot een schetsontwerp. Een uitgesproken én gedegen concept dat aansluit op de omgeving van de Waaijer, de laatste ontwikkelingen in de Waalsprong en de woonbehoefte in en rond Nijmegen-Noord. Hiermee sluiten wij naadloos aan bij de ambitie van de gemeente voor deze locatie.

Wonen in samenhang met de natuur en bijpassende architectuur

Het Zandse Hoogland bestaat uit 35 bijzondere villa’s, die door hun ontwerp opgaan in het omliggende landschap waardoor een unieke woonbeleving ontstaat. De Schotse hooglander die hier graast, zorgt voor een unieke versterking van het landschap, bevordert de biodiversiteit en is een verbinder tussen wonen en natuur. Het Zandse Hoogland wordt landschappelijk ingebed tussen het ‘stedelijke’ Lent en Park Lingezegen. In ons concept is veel aandacht besteed aan het verhogen van de biodiversiteit en wonen in het oerlandschap.

Naast de 35 villa’s die wij gaan ontwikkelen en bouwen biedt gemeente Nijmegen ruimte aan nog eens 15 vrije kavels binnen het plangebied. Deze vrije kavels en het Zandse Hoogland samen vormen ‘Landschappelijk Wonen’. Het gebied is direct gelegen aan de Lentse en aan de Zandse Plas, nabij de N325 en de toekomstige Dorpensingel en is onderdeel van de Waalsprong.

Lancering projectwebsite en inschrijven nieuwsupdates

Binnenkort lanceren we de projectwebsite www.hetzandsehoogland.nl, waar alle informatie te vinden is over dit bijzondere project in het oerlandschap in Nijmegen-Noord. Hoewel de website nog in ontwikkeling is, kun je je nu al inschrijven voor onze nieuwsbrief via bovenstaande link. Als geïnteresseerde in een woning of als omwonende ontvang je als eerste updates over de voortgang van het project, start verkoop, en andere belangrijke ontwikkelingen rondom het Zandse Hoogland.

Nieuws

09-07-2024 Wonen in het oerlandschap in Nijmegen-Noord: overeenkomst het Zandse Hoogland gesloten

 

Architect
  • wUrck architectuur stedenbouw landschap
Branches
  • Wonen
Opdrachtgever
  • Kalliste Woningbouwontwikkeling
Overige partijen
  • Studio Verbinding
  • Grazelands Rewilding (voorheen Stichting Taurus)
Projectfase
  • In voorbereiding