Omgevingsvergunning voor duurzame woningen Morgenstond

Omgevingsvergunning voor duurzame woningen Morgenstond

De voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe duurzame wijk Morgenstond in Geerpark in Vlijmen kunnen officieel van start gaan. De omgevingsvergunning is onherroepelijk verklaard. Eind dit jaar gaan we beginnen.

De wijk bestaat uit duurzame en energiezuinige woningen, die naar verwachting begin 2025 klaar zijn. Het gaat om 16 twee-onder-een-kap woningen, 8 levensloopbestendige woningen en een vrijstaande woning. De woningen zijn ontworpen door FAAM Architects in opdracht van Kalliste Woningbouwontwikkeling. De uitwerking van de woningen is gebaseerd op Dit is wonen, ons woonconcept dat verder gaat dan een conceptwoning.

Morgenstond is onderdeel van het groene en waterrijke gebied Geerpark in Vlijmen, dat in totaal zo’n 800 woningen gaat tellen. Geerpark heeft hoge duurzaamheidsambities. Zo streven ze ernaar dat alle 800 woningen Nul-Op-de-Meter (NOM) worden, wat betekent dat het totale energieverbruik per woning gemiddeld op nul uitkomt. Ook hebben alle woningen een waterberging op eigen terrein. Het overige regenwater wordt opgevangen en afgevoerd via de Waterslinger die door het gebied kronkelt. Niet alleen goed voor de biodiversiteit, maar ook een goede klimaatregelaar voor het gebied.

ai duurzame woning Morgenstond Vlijmen