Giesbers inspireert studenten op HAN Bedrijvenmarkt

Giesbers inspireert studenten op HAN Bedrijvenmarkt

Ook dit jaar waren we aanwezig op de HAN Bedrijvenmarkt. Bij de academie Built Environment kregen studenten Bouwkunde gisteren de gelegenheid om verschillende bedrijven uit de bouw- en infrasector te leren kennen. Zowel Giesbers Ontwikkelen en Bouwen als Giesbers Servicebouw werden vertegenwoordigd door collega’s Britt, Nanet, Remy en Erwin. De hele dag gingen ze in gesprek met diverse studenten om hen te inspireren en informeren over stage- en afstudeermogelijkheden bij Giesbers.

Persoonlijke stage of afstuderen bij Giesbers

Soms twijfelen studenten nog welke afstudeerrichting ze op willen of bij wat voor soort organisatie ze graag stage willen lopen. Wij geven dan aan dat je bij Giesbers gelijk onderdeel wordt van het team en zelf de regie hebt over wat je graag wilt leren. Samen met hun stagebegeleider bekijken ze hoe ze een passende stage kunnen inrichten. Wil iemand bijvoorbeeld stagelopen op kantoor, maar wel regelmatig de bouwplaats bezoeken? Of lopen ze stage op de bouwplaats van woningen, maar willen ze ook wel eens zien hoe dat bij een schoolgebouw gaat? Maak het bespreekbaar! Giesbers moedigt deze leergierigheid juist aan. Samen kijken we wat het beste bij de student past.

Duurzaam bouwen is de toekomst

Als organisatie zijn wij gefocust op duurzaam ontwikkelen en bouwen met onze blik op de toekomst. Daarom vinden we het zo belangrijk om de nieuwe generatie bouwkundigen een mooie leeromgeving te bieden, want zij zijn de toekomst. Niet alleen kunnen studenten praktijkervaring bij ons opdoen en daarvan leren, maar wij leren op onze beurt weer van hen en de frisse blik die ze meebrengen. We zijn blij om te zien dat duurzaamheidsthema’s ook steeds meer spelen bij de studenten van nu, thema’s waar wij ons hard voor maken. Zo is de vraag “Bouwen jullie ook in hout?” meerdere keren gesteld. En die konden wij bevestigend beantwoorden!

Heb jij ook interesse om je stage of afstudeeropdracht bij Giesbers te doen? Dan horen we graag van je! Je kunt contact opnemen met mevrouw Hsiao-Fan Hsu via hhsu@giesberswijchen.nl of 024-6492811.

Giesbers op de HAN Bedrijvenmarkt