Kanshebbers 9e Architectuurprijs Nijmegen én Publieksprijs bekend

Kanshebbers 9e Architectuurprijs Nijmegen én Publieksprijs bekend

Op donderdag 4 april wordt de 9e Architectuurprijs Nijmegen uitgereikt. Een vakjury heeft tien genomineerden geselecteerd die nog kans maken op deze prijs voor de mooiste en meest toonaangevende nieuwkomer van Nijmegen. Deze selectie werd gemaakt uit in totaal 24 inzendingen, die allemaal nog in de race zijn voor de Publieksprijs. 

Voorbeeldfunctie

Architecten konden projecten die in 2022 en 2023 gerealiseerd zijn in de gemeente Nijmegen voordragen voor de 9e editie van de Architectuurprijs Nijmegen. De vakjury beoordeelt niet alleen op architectonische, landschappelijke en stedenbouwkundige kwaliteit maar ook op de voorbeeldfunctie die een project heeft op het gebied van duurzaamheid en in sociaal-maatschappelijk opzicht.

Drie projecten van zusterbedrijf Trebbe genomineerd

Havenkade Nijmegen, een duurzame en inclusieve leefomgeving, het Hoofdgebouw Radboudumc, het meest duurzame ziekenhuisgebouw van West-Europa én Park Fort Krayenhoff, 42 bijzondere appartementen in een natuurinclusieve leefomgeving, van ons zusterbedrijf Trebbe dingen mee.

Stem voor de Publieksprijs!

Breng je stem uit op een van deze drie of een van de andere 21 ingezonden projecten en bepaal mee wie de winnaar wordt van de Publieksprijs van de 9e Architectuurprijs Nijmegen! Je kunt nog stemmen tot woensdag 3 april via deze link. De Architectuurprijs Nijmegen en de Publieksprijs worden op 4 april in De Vasim uitgereikt.

Als hoofdsponsor van het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) zijn wij actief betrokken om dilemma’s in Nijmegen te duiden, op de agenda te zetten en oplossingen aan te dragen voor de inrichting van de stad.