Symbolisch eerste paal Heeren van Werkhoven geslagen

Symbolisch eerste paal Heeren van Werkhoven geslagen

Onder een mix van wolken en zon hebben we woensdagmiddag de officiële start bouw van Heeren van Werkhoven gevierd met het symbolisch slaan van de eerste paal. De toekomstige bewoners van de woningen en appartementen uit fase 1 en 2 werden door woningcorporatie Portaal, Kalliste en Giesbers feestelijk welkom geheten. Ook Wolfs Architecten en gemeente Bunnik waren van de partij.

Oud-Hollandse heistelling ingezet

Tussen de buien door scheen er gelukkig een heerlijk zonnetje op het moment van de symbolische officiële handeling; kopers van twee bouwnummers sloegen samen met wethouder Onno James van gemeente Bunnik de eerste paal met behulp van een oud-Hollandse houten heistelling. Wat volgde was een leuk feestje met elkaar in een van de voormalige loodsen van loonwerkersbedrijf Van Impelen, die later nog gesloopt gaat worden.

Wethouder Onno James: 
“Goed dat er wordt gebouwd in Werkhoven! In het hart van het dorp maken de oude loodsen plaats voor woningen; koopwoningen én sociale huurappartementen. Zo zorgen we ervoor dat er plek is voor iedereen: jong en oud, alleenstaanden en gezinnen. Met deze nieuwbouw wordt invulling gegeven aan de grote vraag naar woningen in het dorp en het levert een bijdrage aan een leefbaar Werkhoven. Op een voorspoedige bouw en we hopen de nieuwe bewoners snel te verwelkomen.”

Loods circulair gesloopt

In totaal komen hier straks 20 grondgebonden eengezinswoningen en 9 sociale huurappartementen. Afgelopen periode is een andere loods op dit terrein al circulair gesloopt door onze partner Hooijer Renkum om plaats te maken voor de bouw van de eerste twee fases met in totaal 12 woningen en 9 appartementen, die naar verwachting medio 2024 klaar zijn. Circulair slopen is het zodanig slopen, ontmantelen, demonteren en remonteren, dat de materialen of grondstoffen die vrijkomen in andere projecten weer hoogwaardig kunnen worden gebruikt. Zo werken we als bouwsector samen toe naar een circulaire economie.

Fotografie: Foto Van Noort