Heeren van Werkhoven

Sfeervol wonen in het historisch centrum van Werkhoven

Samen met Kalliste Woningbouwontwikkeling en Wolfs Architecten heeft Giesbers een plan ontwikkeld voor 20 grondgebonden eengezinswoningen en 9 sociale huurappartementen, Heeren van Werkhoven. In het karakteristieke centrum van Werkhoven, nabij de brink op de voormalige bedrijfslocatie van het Loonwerkersbedrijf Van Impelen, dat de locatie aan Kalliste heeft overgedragen.

Door de verhuizing maakt het bedrijf plaats voor woningbouw. Het ontwerp van de woningen sluit aan op de bestaande omgeving. Burgemeester Ruud van Bennekom: “Deze ontwikkeling is een verbetering voor de dorpskern Werkhoven met de mix van koop- en huurwoningen.”

Herontwikkeling van binnenstedelijke locaties brengt extra uitdagingen met zich mee. Door het actief en vooraf betrekken van alle omwonenden bij de planvorming aan de hand van de omgevingsdialoog, hebben we er samen voor gezorgd dat het plan zo goed mogelijk binnen de bestaande omgeving is ingepast.

De website Heeren van Werkhoven geeft inzicht in het huidige plan. De bouw is voor de zomer van 2023 gestart, de eerste woningen worden in het tweede kwartaal van 2024 opgeleverd.

Nieuws

01-02-2024 Straatnaam Heeren van Werkhoven onthuld
31-08-2023 Symbolisch eerste paal Heeren van Werkhoven geslagen

16-02-2023 Circulair gesloopte loods Werkhoven maakt plaats voor woningbouw
12-01-2023 Voorbereidingen bouw Heeren van Werkhoven gestart
23-05-2022 Ontwikkeling Heeren van Werkhoven naar volgende fase

Architect
  • Wolfs Architecten
Branches
  • Wonen
Opdrachtgever
  • Kalliste Woningbouwontwikkeling
Projectfase
  • In uitvoering
Expertise
  • Nieuwbouw