Heeren van Werkhoven

Sfeervol wonen in het historisch centrum van Werkhoven

Samen met Kalliste Woningbouwontwikkeling en Wolfs Architecten heeft Giesbers een plan ontwikkeld voor 20 grondgebonden woningen en 9 sociale huurappartementen, Heeren van Werkhoven. In het karakteristieke centrum van Werkhoven, nabij de brink op de voormalige centrumlocatie van het Loonwerkersbedrijf Van Impelen, dat in juni 2021 de locatie aan Kalliste heeft overgedragen.

De commissie Welstand van de gemeente Bunnik heeft het plan inmiddels akkoord bevonden. Burgemeester Ruud van Bennekom: “Deze ontwikkeling is een verbetering voor de dorpskern Werkhoven met de mix van koop- en huurwoningen.”

Herontwikkeling van binnenstedelijke locaties brengt extra uitdagingen met zich mee. Door het actief en vooraf betrekken van alle omwonenden bij de planvorming aan de hand van de omgevingsdialoog, zorgen we er samen voor dat het plan zo goed mogelijk binnen de bestaande omgeving wordt ingepast.

Gemeente Bunnik en Kalliste ondertekenden eind oktober de intentieovereenkomst. De verkoop van de woningen is inmiddels begonnen. De bouw zal vervolgens in het derde kwartaal van dit jaar starten. De website Heeren van Werkhoven geeft een eerste inzicht in het huidige plan.

Nieuws

23-05-2022 Ontwikkeling Heeren van Werkhoven naar volgende fase

Architect
  • Wolfs Architecten
Branches
  • Wonen
Opdrachtgever
  • Kalliste Woningbouwontwikkeling
Projectfase
  • In voorbereiding
Expertise
  • Nieuwbouw