Eerste kopers gaan wonen op Long Island in het Westland

Eerste kopers gaan wonen op Long Island in het Westland

Vanochtend hebben de eerste kopers van fase 1 van Long Island in ‘s-Gravenzande de sleutel ontvangen. Nog deze zomer kunnen zij genieten van hun nieuwe huis in de stijl van The Hamptons (vlakbij New York); ruime villa’s met grote raampartijen die zorgen voor veel lichtinval en met karakteristieke elementen, zoals erkers, veranda’s en witte houten tuinhekjes.

Nog voor de bouwvak, die over 3 weken begint, worden in totaal 8 van de 17 woningen uit de eerste fase van het plan opgeleverd. Aan het einde van dit jaar zijn ze alle 33 klaar.

Verbonden met het groen en het water

Long Island is een van de deelplannen in de gebiedsontwikkeling Waelpark in ’s Gravenzande. De ruime kavels op een eiland zijn verbonden met het groen en het water. Van Rosemarie Kloosterhuis, de enthousiaste uitvoerder bij ons zusterbedrijf Giesbers Rotterdam, ontvingen de bewoners de sleutel. Opdrachtgever Dutch Housing Company verraste hen met een heerlijk verzorgingspakket.

In bouwteam geadviseerd

In bouwteam hebben wij Dutch Housing Company (DHC) geadviseerd om dit ambitieuze plan o.a. technisch en financieel te optimaliseren. Tijdens de ontwerpfase is nauw samengewerkt met DHC en haar adviseurs waarbij specifieke kennis door ons is aangedragen.

De bouw, in samenwerking met Giesbers Rotterdam Ontwikkelen en Bouwen, wordt in twee fases gerealiseerd. Met de tweede fase zijn we eind november vorig jaar begonnen. Die 16 villa’s zijn in het 4e kwartaal van dit jaar klaar.