Long Island

Wonen op een eiland in de sfeer van The Hamptons

Projectontwikkelaar Dutch Housing Company en Giesbers hebben een overeenkomst getekend voor de realisatie van 33 luxe woonvilla’s. Eerder werkten we samen aan Sylva’s Bos, een prachtig ‘woonbos’ met 26 woningen in Arnhem. We zetten deze succesvolle samenwerking voort met de realisatie van het exclusieve plan Long Island in ’s-Gravenzande.

Long Island is een van de deelplannen in de gebiedsontwikkeling Waelpark in ’s Gravenzande. De woonvilla’s liggen op een eiland met allemaal een eigen aanlegplaats voor een sloep. Via de Poelwatering staat Long Island direct in verbinding met het vaarwater van het Westland.

“Met het contracteren van Giesbers hebben wij een professionele bouwpartner voor dit project waarmee wij de hoge ambitie en kwaliteit van Long Island méér dan waar kunnen maken.”  Walter Landsaat, directeur Dutch Housing Company

Adviesrol en inzet specifieke kennis

In bouwteam hebben wij Dutch Housing Company (DHC) geadviseerd om dit ambitieuze plan o.a. technisch en financieel te optimaliseren. Tijdens de ontwerpfase is nauw samengewerkt met DHC en haar adviseurs waarbij specifieke kennis door ons is aangedragen.

Verbonden met het groen en het water

Het ontwerp van Long Island is van de hand van Mulleners + Mulleners architecten uit Haarlem. De stedenbouwkundige opzet is een prachtig eiland waarbij ruime kavels zijn verbonden met het groen en het water. Geïnspireerd op de rijke architectuur van The Hamptons vlakbij New York krijgen de villa’s grote raampartijen met veel lichtinval en karakteristieke elementen, zoals erkers en veranda’s en witte houten tuinhekjes, die je het gevoel geven echt even in The Hamptons te zijn.

Meer weten over Long Island?

De ontwikkeling en realisatie van Long Island creëert ruimte voor doorstroming op de Westlandse woningmarkt. Meer informatie is te vinden op www.wonenoplongisland.nl.

De bouw, in samenwerking met ons zusterbedrijf Giesbers Rotterdam Ontwikkelen en Bouwen, wordt in twee fases gerealiseerd. De bouw van fase 1 is in de zomer van 2022 gestart, met de 2e en laatste fase zijn we eind november vorig jaar begonnen. De eerste woningen worden voor de zomer van 2023 overgedragen aan de bewoners.

Onderstaande film van opdrachtgever DHC toont een fraaie impressie van deze nieuwe wijk in aanbouw; 33 luxe woonvilla’s met een rijke variatie in architectuur.

Nieuwsberichten

04-07-2023 Eerste kopers gaan wonen op Long Island in het Westland
15-05-2023 In ’s-Gravenzande groeit de sfeer van The Hamptons
07-07-2022 Woningbouwplan Long Island feestelijk van start
14-10-2021 Giesbers maakt ambitieus en luxe woonplan haalbaar

Architect
  • Mulleners + Mulleners
Branches
  • Wonen
Opdrachtgever
  • Dutch Housing Company
Projectfase
  • In uitvoering
Expertise
  • Nieuwbouw