Long Island

Projectontwikkelaar Dutch Housing Company en Giesbers hebben onlangs een overeenkomst getekend voor de realisatie van 33 luxe woonvilla’s. Eerder hebben wij samen aan Sylva’s Bos gewerkt, een prachtig ‘woonbos’ met 26 woningen in Arnhem. We zetten deze succesvolle samenwerking nu voort met de realisatie van het exclusieve plan Long Island in ’s-Gravenzande.

Long Island is een van de deelplannen in de gebiedsontwikkeling Waelpark in ’s Gravenzande. De woonvilla’s liggen op een eiland, nabij de Plas van Alle Winden en krijgen allemaal een eigen aanlegplaats voor een sloep. Via de Poelwatering staat Long Island direct in verbinding met het vaarwater van het Westland.

“Met het contracteren van Giesbers hebben wij een professionele bouwpartner voor dit project waarmee wij de hoge ambitie en kwaliteit van Long Island méér dan waar kunnen maken.”  Walter Landsaat, directeur Dutch Housing Company

Adviesrol en inbreng specifieke kennis

Wij hebben DHC in bouwteam geadviseerd om dit ambitieuze plan o.a. technisch en financieel te optimaliseren. Tijdens de ontwerpfase is nauw samengewerkt met DHC en haar adviseurs waarbij specifieke kennis door ons is ingebracht.

Verbonden met het groen en het water

Het ontwerp van Long Island is van de hand van Mulleners + Mulleners architecten uit Haarlem. De stedenbouwkundige opzet is een prachtig eiland waarbij ruime kavels zijn verbonden met het groen en het water. Geïnspireerd op de rijke architectuur van de New Hamptons nabij New York krijgen de villa’s sprekende raampartijen met veel lichtinval, grote Hollandse vensters en karakteristieke elementen die het straatbeeld veraangenamen. De ontwikkeling en realisatie van Long Island creëert ruimte voor doorstroming op de Westlandse woningmarkt.

Meer weten over Long Island?

Meer informatie is te vinden op www.wonenoplongisland.nl waar belangstellenden zich ook kunnen inschrijven. De verkoop van de eerste fase start 28 oktober 2021. Naar verwachting zal de bouw medio 2022 starten en worden de eerste villa’s in het najaar van 2023 opgeleverd.

 

Nieuwsberichten

14-10-2021 Giesbers maakt ambitieus en luxe woonplan haalbaar

 

Architect
  • Mulleners + Mulleners
Branches
  • Wonen
Opdrachtgever
  • Dutch Housing Company
Projectfase
  • In voorbereiding
Expertise
  • Nieuwbouw