Sylva’s Bos

Wonen temidden van de rijkdom van het bosleven

Op de locatie van het Rijksinstituut voor Natuur (De Rin-locatie) in Arnhem-Noord kan nu gewoond worden: Sylva’s Bos. Vlak achter Arnhemse mixed hockey club Upward, tussen de Kemperbergerweg en Menthenbergseweg, is een prachtig ‘woonbos’ met 26 woningen ontstaan. In opdracht van Dutch Housing Company (DHC) hebben wij hier 6 vrijstaande villa’s, 4 geschakelde villa’s en 16 appartementen (waarvan 3 penthouses) ontwikkeld en gerealiseerd.

Draagvlak

De locatie van Sylva’s Bos was sinds de jaren zestig een kantoorlocatie. De ooit geweldige plek om te werken moest een geweldige plek worden om te wonen, in nauw overleg met de bewoners en buren. Het plan wordt breed gedragen door de buurt en is ontwikkeld met respect voor de bomen en de cultuurhistorische eigenschappen van de locatie. De bosbeplanting en de aanwezige hoogteverschillen van enkele meters vormen de karakteristieken van Sylva’s Bos.

Nieuwsberichten

13-07-2021 ‘Huisjes met een verhaal’ voor VvE Sylva’s Bos
03-04-2020 Deze bijzondere tijd vraagt om creativiteit

Architect
  • Mulleners + Mulleners
Opdrachtgever
  • Dutch Housing Company
Oplevering
  • 2021
Overige partijen
  • Buro Lubbers
Expertise
  • Nieuwbouw