Woningbouwplan Long Island feestelijk van start

Woningbouwplan Long Island feestelijk van start

Samen met projectontwikkelaar Dutch Housing Company (DHC) zijn we medio juni gestart met de realisatie van 33 luxe woonvilla’s in ‘s-Gravenzande, Long Island. In bouwteam hebben wij DHC geadviseerd om dit ambitieuze plan onder meer technisch en financieel te optimaliseren. Long Island is een samenwerking tussen ONW, Gemeente Westland, Dutch Housing Company en Giesbers.

6 juli werd de start bouw feestelijk gevierd met de toekomstige bewoners en betrokken partijen. Wethouder Michiel Ferwerda en John de Beijer van Giesbers sloegen samen met bewoners op klassieke wijze de symbolische eerste paal van het project.

Het ontwerp van Long Island is van de hand van Mulleners + Mulleners architecten uit Haarlem. De stedenbouwkundige opzet is een prachtig eiland waarbij ruime kavels zijn verbonden met het groen en het water. Geïnspireerd op de rijke architectuur van The Hamptons nabij New York krijgen de villa’s grote raampartijen met veel lichtinval en karakteristieke elementen die je het gevoel geven in The Hamptons te zijn. De woonvilla’s liggen nabij de Plas van Alle Winden en krijgen allemaal een eigen aanlegplaats voor een sloep. Via de Poelwatering staat Long Island direct in verbinding met het vaarwater van het Westland.

De bouw, in samenwerking met ons zusterbedrijf Giesbers Rotterdam Ontwikkelen en Bouwen, wordt in twee fases gerealiseerd. Naar verwachting krijgen de eerste bewoners in het najaar van 2023 de sleutel van hun villa. Het hele plan zal eind 2023/begin 2024 klaar zijn.