Start bouw Joachim en Anna alsnog gevierd met onthulling steen

Start bouw Joachim en Anna alsnog gevierd met onthulling steen

9 November 2020 was een memorabele dag voor woonzorgcentrum Joachim en Anna. Die dag ging de nieuwbouw van de eerste twee nieuwe woongebouwen van start. Destijds heeft Stichting De Waalboog dat moment door corona helaas niet groots kunnen vieren. En om diezelfde reden werd de oplevering van de eerste gebouwen maar in klein gezelschap gevierd. Om daar alsnog op feestelijke wijze bij stil te staan heeft zij afgelopen donderdag, tijdens het zomerfestival van Joachim en Anna, een gegraveerde steen onthuld, die symbool staat voor de start van de nieuwbouw.

Onthulling

Voorafgaand aan de onthulling sprak Olaf Senden, algemeen directeur van Giesbers, over de ontwikkelingen in het bouwproces tot nu toe en de uitdagingen waar het bouwteam mee te maken heeft gehad; van corona tot vorstverlet, en van leveringsproblemen in de wereldwijde bouwsector tot sloopuitdagingen.
Bestuurder van De Waalboog Rita Arts sprak vervolgens samen met Ton van der Burgh, bewoner van de Bosweg en lid van de bewonersraad van Joachim en Anna, over de samenwerking om tot passende woningen te komen voor bewoners. Ton is in zijn werkzame leven ook actief geweest in de beheer van vastgoed en geeft met zijn inzichten het bouwteam extra input, adviezen en suggesties. Vervolgens onthulden Ton en Rita de nieuwe gevelsteen en brachten zij een toost uit.

Huidige situatie

Eind vorig jaar en begin 2022 werden de eerste twee woongebouwen in gebruik genomen door bewoners en medewerkers van de Magnolia en de Wingerd, waar zij inmiddels volop van genieten. Een fijne nieuwe woon- en werkomgeving met ruime studio’s, veel licht, rustige kleuren, huiskamers met eigen keuken waar de medewerkers zelf vers koken, de tuin en de terrassen.

Inmiddels is de tweede bouwfase op volle kracht. Dit voorjaar zijn enkele gebouwen gesloopt om ruimte te maken voor de volgende twee nieuwe gebouwen. De shovels, bulldozers en vrachtwagens met puin hebben inmiddels het terrein verlaten. Daardoor kunnen we nu flink voortgang maken met de volgende twee nieuwe gebouwen: Hazelaar en Esdoorn. De funderingen liggen er en de eerste ruwe muren zijn geplaatst. Nog even wordt er flink doorgewerkt, totdat eind juli de bouwvak aanbreekt en het terrein en de omgeving voor enkele weken rust krijgen.