Indrukwekkende opening nieuwste vakantiehuis Gaandeweg

Indrukwekkende opening nieuwste vakantiehuis Gaandeweg

Een heel bijzondere dag afgelopen zaterdag op RCN het Grote Bos vakantiepark in Doorn; de officiële opening van het nieuwe vakantiehuis De Zon voor Stichting Gaandeweg! Samen met vele tientallen vrienden, partners en supporters van Gaandeweg, zoals Vakwerk Architecten en Vereniging Kinderkanker Nederland vierden wij deze mijlpaal met de stichting mee. Na het openingswoord van Jan-Joost Galesloot, voorzitter van Stichting Gaandeweg, hield Wouter Kollen, directeur ‘Quality of Life’ bij het Prinses Máxima Medisch Centrum in Utrecht een toespraak die veel mensen in het hart raakte. Lisanne Spaander zong de sterren van de hemel en maakte diepe indruk met haar levensverhaal. Zij overleefde als kind botkanker en vertelde welke steun een weekendje weg met Gaandeweg haar destijds gaf.

Guus Kuijer droeg voor uit eigen werk en signeerde na afloop het speciaal voor Gaandeweg gemaakte kinderboek Vet Veel Vette Ver-Van-Je-Bed Verhalen. Kinderen van de Julianaschool Bilthoven overhandigden een cheque met een mega mooi bedrag voor Stichting Gaandeweg, dat zij zelf met allerlei acties hadden ingezameld. Daarna volgde het officiële moment waarop Vera, Wouter Kollen en onze voorman Cor Loeffen De Zon mochten openen door het doorknippen van het lint. Vera ging samen met Jan-Joost als eerste over de drempel, daarna volgde de rest van de gasten. Het vakantiehuis in de vorm van de zon met zonnestralen maakte veel indruk op iedereen.

Samenwerking laat droom Gaandeweg uitkomen

Stichting Gaandeweg glimt nog na van blijdschap, trots en grote dankbaarheid zoals zij zelf zegt. Ze vindt het ongelofelijk mooi geworden. En is alle organisaties, particulieren, serviceclubs en bedrijven enorm dankbaar die hebben geholpen om het huis te realiseren. Naast de hulp en bijdrage van RCN VakantieparkenVakwerk Architecten en ons bedankt zij graag nog héél veel andere supporters waaronder een groot aantal van onze samenwerkingspartners zonder wie wij dit huis niet hadden kunnen realiseren, super! Dank ook aan Wessel Groenendijk die een prachtige film van de totstandkoming van De Zon maakte. Dat maakt dit verhaal ook zo extra bijzonder; de enorme betrokkenheid, energie, vaak belangeloze inzet of tegen sterk gereduceerd tarief, het samen de schouders eronder zetten om de droom van Stichting Gaandeweg waar te maken.

Stichting Gaandeweg

Stichting Gaandeweg zet zich al 30 jaar lang in voor gezinnen waarvan één van de kinderen de diagnose kanker heeft. De stichting zorgt ervoor dat het hele gezin tussen alle chemokuren, opnames en ziekenhuisbezoeken door, weer even écht gezin kan zijn. ‘Van ziekenhuis naar vakantiehuis’, is dan ook het motto van Gaandeweg. De stichting is geheel afhankelijk van donaties en sponsoring.

Dichtbij Prinses Máxima Medisch Centrum Utrecht

Sinds de opening in 2018 van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie (PMC) in Utrecht, komen veel gezinnen via het PMC bij de stichting terecht. Als ze een weekje of lang weekend weg zijn, willen ze graag in de nabijheid van hun behandelend arts zijn. Want mocht er snel zorg nodig zijn, dan is het PMC dichtbij. Stichting Gaandeweg heeft daarom dit nieuwe vakantiehuis in de nabijheid van het Prinses Máxima Centrum laten bouwen.