In ’s-Gravenzande groeit de sfeer van The Hamptons

In ’s-Gravenzande groeit de sfeer van The Hamptons

Het woningbouwplan Long Island in ’s-Gravenzande – in de stijl van The Hamptons vlakbij New York – krijgt steeds meer vorm. De afbouw van de woonvilla’s uit de eerste fase, die voor de zomer van 2023 opgeleverd gaan worden, is in volle gang.

Long Island is een van de deelplannen in de gebiedsontwikkeling Waelpark in ’s Gravenzande. De woonvilla’s liggen op een eiland met allemaal een eigen aanlegplaats voor een sloep. Via de Poelwatering staat Long Island direct in verbinding met het vaarwater van het Westland. De ruime kavels zijn verbonden met het groen en het water. Geïnspireerd op de rijke architectuur van The Hamptons krijgen de villa’s grote raampartijen met veel lichtinval en karakteristieke elementen, zoals witte houten tuinhekjes, die je het gevoel geven echt even in The Hamptons te zijn.

Wij hebben opdrachtgever Dutch Housing Company in bouwteam geadviseerd om dit ambitieuze plan o.a. technisch en financieel te optimaliseren. De bouw, in samenwerking met ons zusterbedrijf Giesbers Rotterdam Ontwikkelen en Bouwen, wordt in twee fases gerealiseerd. De bouw van fase 1 is in de zomer van 2022 gestart, met de 2e en laatste fase zijn we eind november vorig jaar begonnen. De eerste woningen worden voor de zomer van 2023 overgedragen aan de bewoners.