Bouw Casa Vita gestart met geluidsarm en trillingsvrij drukken eerste palen

Bouw Casa Vita gestart met geluidsarm en trillingsvrij drukken eerste palen

Begin mei zijn we dan echt begonnen met de bouw van het prestigieuze appartementengebouw Casa Vita, op het voormalige terrein van het Stanislascollege in Pijnacker. Door de samenwerking met CTBB kon Drukpaal begin deze week de eerste kwalitatief hoogwaardige prefab palen de grond in drukken (in plaats van slaan), met een hydraulisch aangedreven funderingsmachine. Geluidsarm en trillingsvrij, dus fijn voor de omwonenden van dit nieuwbouwproject in houtbouw.

Bouwen in hout wordt steeds populairder. Omdat hout een natuurlijk materiaal is dat goed past in het streven naar een meer duurzame, circulaire wijze van ontwikkelen en bouwen. En ook omdat hout een ‘warm’ product is dat meer comfort biedt en van nature plezieriger aanvoelt dan steen en beton. Bij Casa Vita is voor hout een belangrijke rol weggelegd.

Veel aandacht voor natuur en co-creatie

KOW Architecten heeft voor de toekomstige bewoners een gezonde leefomgeving ontworpen waarbij aandacht is voor flora, fauna en het milieu (natuurinclusief bouwen). Ze gaan wonen in een parkachtig landschap dat nauw aansluit op de landelijke omgeving en waar verschillende gebiedseigen beplanting de biodiversiteit versterkt. Samen met de toekomstige bewoners, omwonenden, de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Blauwhoed en haar adviseurs hebben we Casa Vita verder vormgegeven. In verschillende co-creatiesessies is gewerkt aan een plan waarin ‘eigenaarschap’ al vanaf de basis verankerd is. Zodat er een buurt ontstaat waar men trots op is en blijft. 

Casa Vita bestaat uit 67 koop- en 34 (sociale) huurappartementen met een parkeergarage. Kleinschalig, met een mooie architectuur en een gevarieerd woningaanbod. Meer informatie is te vinden op de website van Casa Vita. Er zijn nog enkele appartementen te koop.