Casa Vita

Gezond en comfortabel wonen in hout

Een gezonde woon- en leefgemeenschap voor jong en oud, dat is het uitgangspunt van Casa Vita in Pijnacker. Een bijzonder nieuwbouwproject waar mens en natuur samenkomen én houtbouw zorgt voor een unieke, gezonde en comfortabele woonbeleving.

Houtbouw is de oplossing voor duurzaam, circulair bouwen

Bouwen in hout wordt steeds populairder. Omdat hout een natuurlijk materiaal is dat goed past in het streven naar een meer duurzame, circulaire wijze van ontwikkelen en bouwen. En ook omdat hout een ‘warm’ product is dat meer comfort biedt en van nature plezieriger aanvoelt dan steen en beton. Bij Casa Vita is voor hout een belangrijke rol weggelegd. Een keuze die goed is voor zowel bewoners als voor de omgeving en het milieu.

Hout is een eeuwenoud bouwmateriaal en tegelijk dé oplossing voor duurzaam en circulair ontwikkelen en bouwen. Hout stoot geen CO2 uit, maar slaat CO2 juist op natuurlijke wijze op. En is herbruikbaar in de toekomst. Hout ademt, leeft en voelt warm aan, geeft veel sfeer en is goed voor de gezondheid. Eigenschappen die het comfort en daarmee het woongenot ten goede komen. Hout groeit gewoon onder de zon en iedere 14 seconden groeit er alleen al in Scandinavië een compleet nieuw huis. En het mooie is dat bossen teruggroeien, mits ze duurzaam worden beheerd.

Natuurinclusief ontwikkelen en bouwen

Bij de ontwikkeling van Casa Vita is ook aandacht voor een gezonde leefomgeving. Wonen in een natuurlijk vormgegeven omgeving zorgt aantoonbaar voor een gezondere en bewuste leefstijl. De gebouwen komen in een parkachtig landschap dat nauw aansluit op de landelijke omgeving en waar verschillende gebiedseigen beplanting de biodiversiteit versterkt. Toegankelijke wandelpaden nodigen uit om te bewegen en elkaar te ontmoeten. Hiermee wordt het karakter van dorps wonen en ‘samen met de buurt’ versterkt.

Co-creatie

Samen met de toekomstige bewoners, omwonenden, de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Blauwhoed en haar adviseurs hebben we Casa Vita verder vormgegeven. In verschillende co-creatiesessies is gewerkt aan een plan waarin ‘eigenaarschap’ al vanaf de basis verankerd is. Zodat er een buurt ontstaat waar men trots op is en blijft. Naast de inrichting van het landschap en de woningplattegronden zijn tijdens de sessies ook thema’s als duurzaamheid, mobiliteit, ontmoeten en gezondheid besproken. Zo komen er naast een charmante binnentuin ook verschillende ontmoetingsruimten voor jong en oud.

Casa Vita bestaat uit 67 koop- en 34 (sociale) huurappartementen met een parkeergarage. Kleinschalig, met een mooie architectuur en een gevarieerd woningaanbod. De beoogde oplevering is eind dit jaar/begin volgend jaar. Meer informatie is te vinden op de website Wonen in Casa Vita.

Nieuws

23-05-2024 Bekijk het tweede deel van de drieluik over houtbouw Casa Vita
30-04-2024 Glunderende gezichten bij eerste kijkdag kopers Casa Vita
14-12-2023 Bedrijfsbezoek aan houtfabriek versterkte duurzame samenwerking
08-11-2023 Belangrijke rol voor hout bij Casa Vita zichtbaar en voelbaar
26-10-2023 Hout uit duurzaam beheerde bossen in Oostenrijk komt bij Casa Vita aan
11-05-2023 Bouw Casa Vita gestart met geluidsarm en trillingsvrij drukken eerste palen
23-03-2023 Casa Vita hou(d)t van een feestje
27-02-2023 Marianne, Chloe en Tobi kijken verlangend uit naar Casa Vita
24-11-2022 Nieuwbouwproject Casa Vita: “Subsidies ‘key’ voor realisatie ontmoetingsruimten”
08-11-2022 Volgend project in houtbouw: appartementen Casa Vita

Architect
 • KOW Architecten
Branches
 • Wonen
Opdrachtgever
 • Blauwhoed
Overige partijen
 • DGMR
 • Pieters Bouwtechniek
 • TRAJECT Adviseurs & Managers b.v.
 • Urban Synergy
 • Antea Group
Projectfase
 • In uitvoering
Expertise
 • Nieuwbouw
 • Houtbouw