Casa Vita

Een gezonde woon- en leefomgeving in houtbouw

Op een prachtige plek in het landelijke Pijnacker wordt Casa Vita gerealiseerd. Een bijzonder nieuwbouwproject waar mens en natuur samenkomen én houtbouw zorgt voor een unieke, gezonde en comfortabele woonbeleving.

Bouwen in hout is de innovatie in duurzaam bouwen

Bouwen in hout wordt steeds populairder. Niet alleen omdat hout een natuurlijk materiaal is dat prima past in het streven naar een meer duurzame, circulaire wijze van bouwen. Maar ook omdat hout een ‘warm’ product is dat meer comfort biedt en van nature plezieriger aanvoelt dan steen en beton. Bij Casa Vita is voor hout een belangrijke rol weggelegd. Een keuze die goed is voor zowel bewoners als voor de omgeving en het milieu.

Hout is een eeuwenoud bouwmateriaal en tegelijk dé innovatie in duurzaam bouwen. Hout stoot geen CO2 uit, maar slaat CO2 juist op natuurlijke wijze op. En is herbruikbaar in de toekomst. Hout ademt, leeft en voelt warm aan, geeft veel sfeer en is goed voor mensen met allergieën. Eigenschappen die het comfort en daarmee het woongenot ten goede komen. Hout groeit gewoon onder de zon en iedere 14 seconden groeit er alleen al in Scandinavië een compleet nieuw huis. En het mooie is dat bossen terug groeien, mits ze duurzaam worden beheerd.

Natuurinclusief

Bij de ontwikkeling van Casa Vita is ook aandacht voor een gezonde leefomgeving. Wonen in een natuurlijk vormgegeven omgeving zorgt aantoonbaar voor een gezondere en bewuste leefstijl. De gebouwen komen in een parkachtig landschap dat nauw aansluit op de landelijke omgeving en waar verschillende gebiedseigen beplanting de biodiversiteit versterkt. Wandelpaden nodigen uit om te bewegen en elkaar te ontmoeten. Hiermee wordt het karakter van dorps wonen en ‘samen met de buurt’ versterkt.

Co-creatie

Samen met de toekomstige bewoners, omwonenden, de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Blauwhoed en haar adviseurs wordt Casa Vita verder vormgegeven. In verschillende co-creatie sessies wordt er gewerkt aan een plan waarin ‘eigenaarschap’ al vanaf de basis verankerd is. Zodat er een buurt ontstaat waar men trots op is en blijft. Naast de inrichting van het landschap en de woningplattegronden worden ook thema’s als duurzaamheid, mobiliteit, ontmoeten en gezondheid tijdens de co-creatie sessies besproken.

Casa Vita bestaat uit 65 koop- en 34 (sociale) huurappartementen met een parkeergarage. Kleinschalig, met een mooie architectuur en een gevarieerd woningaanbod. Bedoeld voor iedereen die zoekt naar de charme en sfeer van het wonen in een groene en dorpse setting. Meer informatie is te vinden op de website van Casa Vita.

Architect
  • KOW Architecten
Branches
  • Wonen
Opdrachtgever
  • Blauwhoed
Overige partijen
  • DGMR
  • Pieters Bouwtechniek
  • TRAJECT Adviseurs & Managers b.v.
  • Urban Synergy
  • Antea Group
Projectfase
  • In voorbereiding
Expertise
  • Nieuwbouw