Weer twee nieuwe woon/zorggebouwen voor bewoners Joachim en Anna klaar

Weer twee nieuwe woon/zorggebouwen voor bewoners Joachim en Anna klaar

Net voor onze zomervakantie hebben we weer twee nieuwe gebouwen van woonzorgcentrum Joachim en Anna over kunnen dragen aan Stichting De Waalboog. Begin september gaan de bewoners naar Hazelaar en Esdoorn verhuizen.

Passende invulling van ‘zo thuis als maar kan’

In nauwe afstemming met Van Aarle de Laat en Oostwest architecten en onze partners Unica en Jan van den Boomen hebben wij gewerkt aan een voor de Waalboog passende invulling van ‘zo thuis als maar kan’. Een thuis creëren voor de oudere bewoners en bezoekers van Joachim en Anna. Een vertrouwde, comfortabele en veilige omgeving waar zij prettig kunnen leven, samen met mantelzorgers en familie, zo zelfstandig als mogelijk in een eigen appartement of studio, met voorzieningen die zijn afgestemd op hun levenswijze en met volop ruimte voor beweging en een eigen zinvolle dagbesteding.

Landschappelijk ingepast

Woonzorgcentrum Joachim en Anna in Nijmegen ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. De huidige panden zijn veelal 50 jaar of ouder en voldoen niet meer aan de hedendaagse wensen voor ouderen met een complexe zorgvraag. Opdrachtgever De Waalboog zet zich in om mensen een passend vervolg van hun leven te bieden. Een prettige en aangepaste woonomgeving is daarbij essentieel. De toekomstbestendige nieuwbouw wordt landschappelijk ingepast om zo veel mogelijk waarde te creëren en recht te doen aan de groene omgeving.

Start derde en laatste fase

In oktober starten we dan met de derde en laatste fase bij Joachim en Anna. En gaan we de laatste twee van de in totaal zes nieuwe woon/zorggebouwen voor De Waalboog neerzetten op het glooiende terrein aan de Groesbeekseweg.