Toekomstige huurders Componistenhof krijgen kijkje op de bouw

Toekomstige huurders Componistenhof krijgen kijkje op de bouw

Op de plek waar ooit een klooster en meisjesschool stonden in Millingen aan de Rijn was tot vorig jaar een leeg grasveld. Hier, op de hoek van de Vivaldistraat en Chopinstraat, bouwen we nu een kleinschalig wooncomplex met 26 huurappartementen voor 55-plussers, in opdracht van Waardwonen. De Componistenhof wordt een energieneutraal gebouw met aandacht voor circulariteit, klimaatadaptatie en natuurinclusiviteit.

Gisteren was voor de toekomstige bewoners een bijzondere dag. Ze konden voor het eerst een kijkje nemen op de bouwplaats. De ontvangst was (warm en droog) in basisschool St. Martinus, tegenover de bouwlocatie.

Directeur-bestuurder van Waardwonen Erik Cuppen, wethouder Alex ten Westeneind van gemeente Berg en Dal en directeur John de Beijer van Giesbers vertelden over hoe de plannen tot stand zijn gekomen, over het doorstroombeleid en hoe de bouw verloopt. Het was meteen ook een mooie kans voor de nieuwe buren om elkaar te ontmoeten.

Daarna was het tijd om in groepjes en onder begeleiding de bouw op te gaan. Huurders konden nog niet altijd in hun eigen appartement kijken, maar wel in een met dezelfde indeling. Dit leverde heel wat enthousiaste reacties op. Voor en na die tijd stonden medewerkers van Waardwonen en Giesbers klaar om vragen te beantwoorden.

Circulariteit en ‘losmaakbaarheid’ materialen

Voor Waardwonen is het belangrijk een energieneutraal gebouw te realiseren waarbij ook aandacht is voor circulariteit en dan met name de toekomstige losmaakbaarheid (en herkomst) van materialen. Bij oplevering van de Componistenhof krijgt Waardwonen daarom een materialenpaspoort van ons. Dit digitale paspoort geeft inzicht in alle producten en bijbehorende materialen die in het appartementengebouw verwerkt zijn.

Hoewel we op schema liggen en de bouw voorspoedig verloopt moeten de huurders nog even geduld hebben. Momenteel zijn we volop bezig met de afbouw. We verwachten dat de huurders in de loop van juni hun sleutels krijgen.