Het Wielsem

Bereikbaarheid tijdens bouw vraagt om strakke organisatie

In dit Engineering & Build project realiseerde Giesbers de renovatie en uitbreiding van Winkelcentrum Het Wielsem in ‘s-Hertogenbosch met 24 appartementen. Eén van de randvoorwaarden was dat de supermarkt die in het bestaande winkelpand gevestigd was, tijdens de bouwwerkzaamheden in bedrijf moest blijven.

Logistieke uitdaging

Logistiek was het een uitdaging om de bereikbaarheid voor de bewoners, het winkelend publiek en de ondernemers te waarborgen. Dit is gelukt door de bouwactiviteiten op te delen in diverse fasen, waarbij ook de bouwplaats halverwege het project verplaatst werd. Hiervoor was een strakke organisatie met zorgvuldige afstemming en communicatie nodig.

In de eerste fase is er aan beide zijden van het bestaande gebouw een vleugel aangebouwd. De laatste fase betrof het aansluiten van de nieuwbouw aan de bestaande winkel. Het project is geheel volgens prognose verlopen en opgeleverd.

Architect
  • BDArchitecten – Arnhem
Opdrachtgever
  • Wieringerwaard
Oplevering
  • 2010
Overige partijen
  • Van Kessel & Janssen bv – Beuningen
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw
Start
  • 2008