Over Betuwe College Elst

Nieuw, duurzaam schoolgebouw: dé plek om het beste uit jezelf te halen

Het Over Betuwe College (OBC) Elst heeft een nieuw schoolgebouw nodig. Dé plek waar leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen. En dat gaan wij ook doen. Het beste uit onszelf halen om een mooi, duurzaam schoolgebouw voor hen te realiseren. Wij hebben de afgelopen jaren veel ervaring met scholen opgedaan. We snappen dat leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen wanneer zij letterlijk en figuurlijk de ruimte krijgen. Op een ‘frisse’ school waar het binnenklimaat positief bijdraagt aan hun leerprestaties.

In bouwteam

OBC Elst is nu gevestigd in twee gebouwen uit de jaren ’60 van de vorige eeuw. De verouderde installaties en faciliteiten van de bestaande gebouwen sluiten niet meer aan bij het hedendaagse onderwijs. Daarnaast is OBC Elst in de afgelopen jaren sterk gegroeid in leerlingenaantal. De prognoses laten zien dat dit aantal de komende jaren stabiel blijft. De gemeente neemt daarin, als eigenaar van beide gebouwen, haar verantwoordelijkheid. Zij heeft de bouw van de school voorbereid; OBC Elst zelf realiseert de nieuwbouw. Samen met onze installatiepartner Unica is Giesbers in bouwteam betrokken geweest bij het ontwerp.

Gezond, duurzaam én slim gebouw

OBC Elst heeft de ambitie om zich te profileren als gezonde en duurzame school en wil een Bijna EnergieNeutraal Gebouw (BENG) realiseren volgens de principes van ‘Frisse Scholen B’. Andere wensen die zij ons mee hebben gegeven zijn een onderhoudsarm ontwerp en efficiënt (her)gebruik van water. Een flexibel gebouw dat aan te passen is aan groei of krimp, een zo laag mogelijke MPG-score heeft en een ‘slim gebouw’ wordt met gebruik van slimme systemen op basis van hoogstaande technologie. Tevens is er op gelet dat het kleinschalige en persoonlijke karakter van de school behouden blijft.

Website OBC Elst

OBC Elst besteedt op haar website aandacht aan de nieuwbouw. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief, het laatste nieuws bekijken en contactgegevens vinden; www.obc-elst.nl/nieuwbouw

Het nieuwe schoolgebouw wordt in het derde kwartaal van 2021 opgeleverd.

De laatste vlog van Nathalie en Fayedey, leerlingen van OBC Elst, zie je hieronder.

Architect
  • Van den Berg Architecten
Opdrachtgever
  • Scholengroep Over en Midden Betuwe
Oplevering
  • 2021
Overige partijen
  • Unica
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw
Start
  • 2020