Stralende fundering De Zon

Stralende fundering De Zon

Net voor de kerstdagen hebben we de fundering gestort van vakantiehuis De Zon in Doorn, dat we samen met vele partners ontwikkelen en bouwen in opdracht van Stichting Gaandeweg. Een bijzondere vakantiewoning voor gezinnen met een kindje met kanker. De stichting zorgt ervoor dat deze gezinnen tussen alle chemokuren, opnames en ziekenhuisbezoeken door, weer even écht gezin kunnen zijn. ‘Van ziekenhuis naar vakantiehuis’, is dan ook het motto van Gaandeweg.

Fundering toont bijzondere vorm

Het huis krijgt een unieke vorm: die van de zon met zonnestralen. En die is nu dus al goed te zien. De fundering lijkt vaak een eenvoudig onderdeel in het proces van bouwen. Door de ligging en vorm van het huis was dit echter geen appeltje-eitje. Het huis past namelijk net tussen de 25 meter hoge bomen, waarvan we de wortels moeten behouden voor de stabiliteit. Dus grote zorgvuldigheid was vereist. Komende tijd gaan we de installaties onder de vloer aanbrengen en de vloer storten. Momenteel worden de wanden en het dak geproduceerd in de fabriek. Mocht de echte winter dan toch komen, kunnen we het prefab vakantiehuis gewoon afbouwen. Zoals het er nu naar uit ziet wordt het huis in maart wind- en waterdicht gemaakt en kan het eerste gezin in het tweede kwartaal van dit jaar logeren of hun vakantie doorbrengen in De Zon!

Positieve energie en mooie samenwerkingen

Naast onze eigen investering en die vanuit ons netwerk van partners leveren ook andere partijen een bijdrage; Vakwerk Architecten doneert het ontwerp, de kavel is aangeboden door RCN-vakantiepark het Grote Bos in Doorn en The Good Shop heeft bekende schrijvers, illustratoren, zangers en acteurs geënthousiasmeerd om mee te werken aan ‘het vetste boek dat niet zou moeten bestaan.’ Vet Veel Vette Ver-Van-Je-Bed-Verhalen heet het kinderboek waarvan de opbrengst in zijn geheel naar Stichting Gaandeweg gaat.

Meer weten of meewerken?

Wil je meer weten of een bijdrage leveren aan dit bijzondere project dan kun je contact opnemen met Derk Terbeek, Integraal Projectleider via dterbeek@giesberswijchen.nl