PUUR Wonen; samen bouwen aan de transitie naar een circulaire economie

PUUR Wonen; samen bouwen aan de transitie naar een circulaire economie

In Eindhoven ontwikkelen en bouwen wij op dit moment het grootste grondgebonden CLT-woningbouwproject van Nederland, PUUR Wonen. De 56 woningen die hier komen zijn ook echt ‘puur’. Voor de constructieve wanden, ook wel het ‘casco’ genoemd, en vloeren gebruiken we Cross Laminated Timber (kruislaaghout), dat zeer stevig en bovendien enorm duurzaam is. Dit combineren we met houtskeletbouw voor de overige wanden en houten gevelbekleding.

Beperken (verborgen) milieu-impact van bouwmaterialen

Giesbers zet hoog in op bewustwording van de veelal nog verborgen milieu-impact van bouwmaterialen. En vooral ook op hoe we deze impact kunnen beperken.

Nog te vaak wordt er gebruik gemaakt van eindige grondstoffen met een negatieve CO2-impact en uitputting van de aarde tot gevolg. Bij PUUR Wonen vervangen we 1.600 m3 eindige grondstoffen zoals beton en staal door biobased materialen, in dit geval hout dat een oneindig beschikbare grondstof is. In plaats van een CO2-uitstoot van 500 ton realiseren we hiermee een CO2-opslag van maar liefst 1.000 ton!

Losmaakbaarheid en hergebruik van materialen

En we gaan nog verder door bij deze ontwikkeling losmaakbaarheid en hergebruik van materialen mee te nemen. In deze video vertellen we je er, samen met onze bouwpartners ZND Nedicom en New Horizon, graag meer over. Met de bouw van PUUR Wonen maken wij de cirkel nu al rond. En bouwen zo met elkaar aan de transitie naar een circulaire bouweconomie.