Sleutels eerste koopwoningen en sociale huurappartementen Heeren van Werkhoven overhandigd

Sleutels eerste woningen en appartementen Heeren van Werkhoven overhandigd

De oplevering van Heeren van Werkhoven is begonnen! Begin april hebben de kopers van de eerste zeven woningen de sleutel van hun nieuwe huis gekregen. Gisteren hebben we de negen sociale huurappartementen overgedragen aan woningcorporatie Portaal, die zeer tevreden is over de kwaliteit en afwerking. Vóór Hemelvaartsdag krijgen de kopers van nog eens vijf woningen de sleutel van hun nieuwe voordeur.

De warme, zonnige lentedag gaf dit heuglijke moment een extra vrolijk tintje. Voor komende donderdag ronden we nu nog het straatwerk af, waarna de nieuwe huurders in hun woning kunnen. Na Hemelvaart starten we dan met het sloopwerk voor de derde en laatste fase van negen woningen, zodat we deze voor kerst kunnen opleveren.

Samen met Kalliste Woningbouwontwikkeling en Wolfs Architecten hebben wij een plan ontwikkeld voor in totaal 20 grondgebonden eengezinswoningen en 9 sociale huurappartementen, Heeren van Werkhoven, op een voormalige bedrijfslocatie in het karakteristieke centrum van Werkhoven.

Het ontwerp van de woningen sluit aan op de bestaande omgeving. Burgemeester Ruud van Bennekom: “Deze ontwikkeling is een verbetering voor de dorpskern Werkhoven door de mix van koop- en huurwoningen.”