Parkpaviljoen Wilgenvliet bijna in volle glorie te bewonderen

Parkpaviljoen Wilgenvliet bijna in volle glorie te bewonderen

De steigers van de twee Parkpaviljoens Wilgenvliet aan de rand van Schuytgraaf in Arnhem zijn weg waardoor ‘Waterveste’ met 33 huurappartementen en ‘Wilgenstaete’ met 33 koopappartementen nu bijna in volle glorie te bewonderen zijn. Opdrachtgever BPD Gebiedsontwikkeling – met wie wij samen dit appartementenconcept hebben ontwikkeld, afgestemd op de actuele woningbehoefte – is trots dat ze de huurappartementen als middeldure huur in haar eigen BPD Woningfonds kan onderbrengen. Zo bedient BPD meer doelgroepen – vooral middeninkomens – en blijft ze langjarig betrokken bij haar projecten.

Bijzondere en toepasselijke gevelkleding

Bij de ontwikkeling van de Parkpaviljoens hebben we nadrukkelijk rekening gehouden met het omliggende landschap en het landelijke karakter van dit deel van Arnhem. Dat houdt in dat er veel water en groen in en rondom deze wijken is. Maar ook dat goed gekeken is naar de bestaande bebouwing. Beide complexen krijgen met hun hoogte wel een meer stedelijke uitstraling, maar passen door de maatvoering, kleurstelling en gebruikte materialen op natuurlijke wijze in het landschap. Zo hebben de appartementengebouwen bijzondere gevelbekleding gekregen die zorgt voor een warme uitstraling: bakstenen gevels en panelen geanodiseerd in een bronskleur. In de panelen is een toepasselijk patroon van wilgen opgenomen.

Van eindige naar oneindige energiebronnen

We stappen in Nederland steeds meer over van energiebronnen die je maar één keer kunt gebruiken – steenkool, aardgas – naar oneindige energie, zoals zon, wind of aardwarmte. Met andere woorden; we gaan van fossiel en vervuilend naar duurzaam en schoon. Dit zorgt niet alleen voor een beter milieu, maar ook voor een gezondere leefomgeving en een lagere energierekening. Lees hier meer over dit appartementenconcept waar de bewoners straks bewust en toekomstgericht leven.

Laatste fase ingegaan

Nu de steigers ‘gezakt’ zijn zoals we dat in bouwtermen noemen, zijn we samen met onze partners druk bezig met de afbouwfase. Naar verwachting worden ‘Wilgenstaete’ en ‘Waterveste’ in het eerste kwartaal van 2022 overgedragen aan BPD.