Parkpaviljoens Wilgenvliet

Meer doelgroepen bedienen

Samen met BPD Gebiedsontwikkeling hebben wij een appartementenconcept ontwikkeld, afgestemd op de actuele woningbehoefte; middeldure koop en huur. De twee Parkpaviljoens met in ‘Waterveste’ 33 koopappartementen en in ‘Wilgenstaete’ 33 huurappartementen zijn aan de rand van Schuytgraaf in Arnhem gebouwd. BPD is trots dat ze de huurappartementen als middeldure huur in haar eigen BPD Woningfonds heeft kunnen onderbrengen. Zo bedient BPD meer doelgroepen – vooral middeninkomens – en blijft ze langjarig betrokken bij haar projecten.

Stedelijke uitstraling, passend in het landschap

Bij de ontwikkeling van Parkpaviljoens Wilgenvliet in Schuytgraaf is nadrukkelijk rekening gehouden met het omliggende landschap en het landelijke karakter van dit deel van Arnhem. Dat houdt in dat er veel water en groen in en rondom deze wijken is. Maar ook dat goed gekeken wordt naar de bestaande bebouwing. Het ontwerp is gemaakt door Weusten Liedenbaum Architecten. Het plan is bouwkundig en constructief uitgewerkt door Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau.

Parkpaviljoens Wilgenvliet, gelegen in een parkachtige setting, vormen een natuurlijke overgang tussen het bestaande deel van de wijk Schuytgraaf, de buurt Parklane, en de nieuw te ontwikkelen wijk Wilgenvliet. Beide complexen hebben door hun hoogte wel een meer stedelijke uitstraling gekregen, maar passen door de maatvoering, kleurstelling en de gebruikte materialen (bakstenen gevels in combinatie met aluminium kozijnen en panelen geanodiseerd in een bronskleur) op natuurlijke wijze in het landschap.

Bijdragen aan bewust en toekomstgericht leven

We stappen in Nederland steeds meer over van energiebronnen die je maar één keer kunt gebruiken – steenkool, aardgas – naar energie die nooit opraakt, zoals zon, wind of aardwarmte. Met andere woorden; we gaan van fossiel en vervuilend naar duurzaam en schoon. De kopers van een nieuwbouwwoning nemen een grote stap in deze energietransitie en dragen bij aan bewust en toekomstgericht leven. In deze woningen is gekozen voor duurzame energie en daardoor een zo laag mogelijk energieverbruik, onder meer door stadsverwarming, uitstekende isolatie, goede ventilatie voor een gezond binnenklimaat en vloerverwarming. Ook hebben we zonnepanelen geplaatst of sluiten aan op duurzame energie uit de wijk.

Deze maatregelen zorgen niet alleen voor een beter milieu, maar ook voor een gezondere leefomgeving en een lagere energierekening. Alle duurzame installaties en de meest nieuwe technieken zijn al bij de koopsom van een nieuwbouwwoning inbegrepen of in leasevorm aanwezig.

Kijk hier voor meer informatie.

Nieuws

14-04-2022 Wilgenvliet geeft Schuytgraaf er 66 appartementen bij
09-12-2021 Parkpaviljoens Wilgenvliet bijna in volle glorie te bewonderen
06-05-2021 Even genieten…
28-05-2020 BPD kan met Parkpaviljoens Wilgenvliet meer doelgroepen bedienen

Wilgenvliet kopgevel A - Giesbers Wijchen
Architect
  • Weusten Liedenbaum Architecten
Opdrachtgever
  • BPD Gebiedsontwikkeling
Overige partijen
  • Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw