Bewoners laatste woningen De Kleine Wiel krijgen sleutel

Bewoners laatste woningen De Kleine Wiel krijgen sleutel

In oktober 2020 zijn we begonnen, vandaag ontvangen de laatste bewoners van De Kleine Wiel de sleutel van hun nieuwe woning. In een klein en vooral rustig buurtje, omsloten door het groen, achter de dijk langs de Waal in Beneden-Leeuwen. Met de komst van dit in bouwteam ontwikkelde nieuwbouwplan is het dorp op een kleinschalige manier uitgebreid.

Opdrachtgever BPD Zuid hebben wij op diverse punten in het voortraject ondersteund waarna het project daadwerkelijk van de grond kon komen. Voor BPD Midden ontwikkelen en bouwen wij al geruime tijd meerdere projecten in de wijk Schuytgraaf in Arnhem, zoals Brink aan de Weide en Wilgenvliet, en hebben wij onder meer een aantal Vierslag-projecten ontwikkeld en gerealiseerd.

Lagere energierekening

De Kleine Wiel omvat 21 koopwoningen; vrijstaand, 2-onder-1-kap en patiowoningen. Alle woningen zijn zonder gasaansluiting gebouwd en beschikken over de nieuwste installaties als het gaat om het verwarmen van de woning. Deze maatregelen zorgen (bij normaal verbruik) voor een lagere energierekening dan in een bestaande woning van dezelfde grootte.

Slimme oplossingen

De nieuwe bewoners wonen net achter de dijk waar het heerlijk rustig is. Maar de locatie was voor het bouwverkeer lastig bereikbaar. Vrachtwagens kunnen met betonwanden geen draai maken en de dijk af. Daarom zijn de wanden uitgevoerd in kalkzandsteen. Bij de patiowoningen is het kalkzandsteen gecombineerd met houtskeletbouw. Deze elementen waren gemakkelijker te vervoeren met kleinere vrachtwagens.

Nu het bouwverkeer weg is, de werkzaamheden afgerond en de laatste woningen opgeleverd kan het genieten van het wonen tussen het dorpshart en de rivier in Beneden-Leeuwen echt beginnen.

Circulair oplevercadeau

Alle bewoners hebben van ons een vogelhuisje cadeau gekregen, huisjes met een verhaal. Ze zijn gemaakt door een leerling-timmerman onder toeziend oog van zijn leermeester bij Giesbers Servicebouw. Van afval- en sloophout van de bouw dat zo een nieuwe bestemming krijgt. Er zijn meerdere types, speciaal voor onder andere de huismus, koolmees en pimpelmees. De vogelhuisjes zijn voorzien van een wenskaartje en specifieke informatie over de diverse vogelsoorten. Wij wensen alle bewoners (en vogels 🙂 ) veel woongeluk!