De Kleine Wiel

Wonen tussen het dorpshart en de rivier

In De Kleine Wiel in Beneden-Leeuwen woon je net achter de dijk langs de Waal in een klein en vooral rustig buurtje, omsloten door het groen. Met de komst van dit in bouwteam ontwikkelde nieuwbouwplan is het dorp op een kleinschalige manier uitgebreid. Met 21 koopwoningen; vrijstaand, 2-onder-1-kap en patiowoningen. Voor ieder wat wils. Een mooie mijlpaal in de samenwerking met BPD Zuid. In bouwteam is dit plan voor hen geoptimaliseerd en haalbaar gemaakt.

Voor BPD Midden ontwikkelen en bouwen wij meerdere projecten in de wijk Schuytgraaf in Arnhem, zoals Brink aan de Weide en Wilgenvliet, en hebben wij onder meer een aantal Vierslag-projecten ontwikkeld en gerealiseerd.

Klaar voor de toekomst

Een heerlijk nieuw huis, perfect geïsoleerd en duurzaam. Wel zo makkelijk én het kan behoorlijk schelen in de maandelijkse energielasten. Makkelijk omdat je bij de keuze voor nieuwbouw niet meer hoeft na te denken over een toekomst waarin er geen gasaansluiting meer is. Deze woningen zijn immers al zonder gasaansluiting gebouwd en beschikken ook nog eens over de nieuwste installaties als het gaat om het verwarmen van je woning. Deze maatregelen zorgen ook (bij normaal verbruik) voor een lagere energierekening dan in een bestaande woning van dezelfde grootte.

Kalksteen en houtskeletbouw

Wonen net achter de dijk is heerlijk rustig. Maar de locatie was voor het bouwverkeer lastig bereikbaar. Vrachtwagens kunnen met betonwanden geen draai maken en de dijk af. Daarom zijn de wanden uitgevoerd in kalkzandsteen. Bij de patiowoningen is het kalkzandsteen gecombineerd met houtskeletbouw. Deze elementen waren gemakkelijker te vervoeren met kleinere vrachtwagens.

Meer informatie

Half november 2021 is het hele project opgeleverd. Meer informatie is hier te vinden.

Nieuwsberichten

16-11-2021 Bewoners laatste woningen De Kleine Wiel krijgen sleutel
23-07-2020 Definitieve gunning De Kleine Wiel

Architect
  • Bulkens Architecten
Opdrachtgever
  • BPD Gebiedsontwikkeling
Overige partijen
  • Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw