De Kleine Wiel

Wonen tussen het dorpshart en de rivier

In De Kleine Wiel in Beneden-Leeuwen woon je net achter de dijk langs de Waal in een klein en vooral rustig buurtje, omsloten door het groen. Met de komst van dit in bouwteam ontwikkelde nieuwbouwplan wordt het dorp op een kleinschalige manier uitgebreid. Met 21 koopwoningen; vrijstaand, 2-onder-1-kap en patiowoningen. Voor ieder wat wils. Een mooie mijlpaal in de samenwerking met BPD Zuid. In bouwteam is dit plan voor hen geoptimaliseerd en haalbaar gemaakt. Voor BPD Midden ontwikkelen en bouwen wij meerdere projecten in de wijk Schuytgraaf in Arnhem, zoals Brink aan de Weide en Wilgenvliet, en hebben wij onder meer een aantal Vierslag-projecten ontwikkeld en gerealiseerd.

Klaar voor de toekomst

Een heerlijk nieuw huis, perfect geïsoleerd en duurzaam. Wie wil dat nou niet? Wel zo makkelijk én het kan behoorlijk schelen in de maandelijkse energielasten. Makkelijk omdat je bij de keuze voor nieuwbouw niet meer hoeft na te denken over een toekomst waarin er geen gasaansluiting meer is. Deze woningen zijn immers al zonder gasaansluiting gebouwd en beschikken ook nog eens over de nieuwste installaties als het gaat om het verwarmen van je woning. Hiermee kun je dus met een gerust hart vooruit. Deze maatregelen zorgen ook (bij normaal verbruik) voor een lagere energierekening dan in een bestaande woning van dezelfde grootte.

Kalksteen en houtskeletbouw

Wonen net achter de dijk is heerlijk rustig. Maar de locatie is voor het bouwverkeer lastig bereikbaar. Vrachtwagens kunnen met betonwanden geen draai maken en de dijk af. Daarom worden de wanden uitgevoerd in kalkzandsteen. Bij de patiowoningen wordt het kalkzandsteen gecombineerd met houtskeletbouw. Deze elementen zijn gemakkelijker te vervoeren met kleinere vrachtwagens.

Meer informatie

De uitvoering vindt in één fase plaats, medio november wordt het hele project opgeleverd. Meer informatie is hier te vinden.

Architect
  • Bulkens Architecten
Opdrachtgever
  • BPD Gebiedsontwikkeling
Oplevering
  • 2021
Projectfase
  • In uitvoering
Expertise
  • Nieuwbouw
Start
  • 2020