Brink aan de Weide

Duurzaam wonen in het groen

In Arnhem wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van Schuytgraaf, ook wel ‘Arnhem in de Betuwe’ genoemd. In deze nieuwe wijk worden circa 6.250 woningen gebouwd in 26 karakteristieke buurten, elk met een eigen karakter. Dit zorgt voor een verrassende variatie in woningen en straten.

Wonen in het groen

De woningen binnen het deelplan Brink aan de Weide zijn gebouwd in het zuidelijk deel van Schuytgraaf. Er komen nieuwbouwwoningen in diverse kleine buurten, Brink aan de Weide is er daar één van. Het is onderdeel van Buurt aan de Weide, één van de wijken in dit nieuwe stadsdeel van Arnhem. Aanwezige bomen, paden en sloten zijn zo veel mogelijk in de ontwikkeling meegenomen. Dit zorgt voor een unieke mix van nieuwe woningen in een bestaande groene omgeving, maar toch nabij diverse uitvalswegen en de Arnhemse binnenstad en gezelligheid. BPD Gebiedsontwikkeling en Giesbers werkten hier samen.

Engineering in BIM

Giesbers was als ontwikkelende bouwer verantwoordelijk voor de volledige (BIM-)engineering van de 79 koopwoningen die in drie fases zijn gerealiseerd. Samen met architect Mulleners + Mulleners is een dorpse uitstraling gecreëerd waarbij gebruik is gemaakt van de principes van Dit is Wonen. Er is een brede variatie aan woningtypologieën bestaande uit ruime rij-, hoek-, twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen. De kopers is aan de hand van een uitgebreid optiepakket de vrijheid geboden er een woning op maat van te maken. Verder werd gebruik gemaakt van de digitale showroom Uw huis, Uw wensen.

Duurzaam en integraal ontworpen

Alle woningen zijn gasloos en officieel ‘groen’ verklaard en energiezuinig uitgevoerd met een EPC lager dan 0,26. Al het hout is duurzaam geproduceerd onder FSC®. Ook de optie voor een energieneutrale woning (met een EPC van 0) behoorde tot de mogelijkheden. Hierdoor zijn toekomstbestendige woningen ontstaan en kwamen de kopers ook in aanmerking voor een extra voordelige groenfinanciering.

Hemelwaterinfiltratie

Door klimaatverandering wordt het warmer en natter en zal er vaker wateroverlast ontstaan. Maar kennen we ook meer periodes van droogte en extreme hitte. Vanuit klimaatadaptatie wordt al het hemelwater binnen dit plangebied afgevoerd naar het oppervlaktewater of in de bodem geïnfiltreerd.

Nieuwsberichten

13-03-2020 Start bouw 3e fase BadW feestelijk gevierd
22-02-2019 Start bouw en andere hoogtepunten BadW
07-02-2019 Vandaag start verkoop fase 3!
31-01-2019 Private kwaliteitsborging is veel meer dan voldoen aan wettelijke eisen
17-12-2018 Pilotproject Private Kwaliteitsborging
09-07-2018 Bouw Brink aan de Weide officieel gestart
06-04-2018 Overeenkomst Brink aan de Weide fase 2 getekend

Architect
  • Mulleners + Mulleners
Opdrachtgever
  • BPD Gebiedsontwikkeling
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw
Start
  • 2018