Ook energiebewust wonen in een NOM-woning?

Ook energiebewust wonen in een NOM-woning?

Aan de rand van het levendige dorp Prinsenbeek, tussen het centrum en het Liesbosch, bouwt Giesbers de wijk Westrik; een fraai buurtschap met een geheel eigen identiteit, veel groen en alle ruimte om te wonen, te leven en te genieten. In deze nieuwe wijk, waar veel aandacht is voor duurzaam en energiezuinig wonen, worden acht Nul-op-de-Meter (NOM) koopwoningen gerealiseerd. Bij deze woningen wordt het netto energiegebruik tot nul gereduceerd door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen, zoals zonnepanelen, warmtepompen en warmteterugwinning. Een onderscheidend woonconcept omdat deze in de eerste plaats ontwikkeld is vanuit de woonbeleving van de consument, om er daarna pas de techniek aan toe te voegen. Comfort en gezondheid van de bewoners staan hierbij centraal.

Binnen nu en een aantal jaren moet alle nieuwbouw energieneutraal of energieleverend zijn. Steeds meer partijen, zoals bouwers en vastgoedeigenaren maar ook bewoners, zijn bezig met duurzaamheid en willen verantwoord voorbereid zijn op de toekomst: nu duurzaam wonen en leven én de wereld groen en gezond achterlaten voor volgende generaties.

Blijvend lage woonlasten

De NOM-woningen zijn ontwikkeld binnen ons FITWonen-concept, Flexibel, Innovatief en Toekomstbestendig. Ze wekken energie op en dat merk je aan je energierekening. Giesbers garandeert dat de meterstand voor elektriciteit de komende 10 jaar nul of lager is bij een vastgesteld energieverbruik, de zogenaamde ‘energiebundel’. De woningen worden dan ook voorzien van een 10-jarige energieprestatiegarantie inclusief het noodzakelijk onderhoud. Een woning met blijvend lage maandlasten doordat deze CO2-neutraal is en er een ruimere hypotheek mogelijk is. Een slimme woning ook waarbij monitoring de opmaat vormt naar een online aanbod van services. Services die op de eerste plaats het gemak en comfort van bewoners dienen, maar die ook langer thuis wonen mogelijk maken. Na aankoop kies je online innovatieve gadgets en services die jouw woning uniek en op maat maken. Bewoners worden vanaf de aankoop tot ruim na oplevering  begeleid in de mogelijkheden en het gebruik van de woning.

‘House as a service’

Binnen FITWonen heeft Giesbers de ‘House as a service’-benadering ontwikkeld. Wij richten ons hiermee in eerste instantie op het meest onderhoudsgevoelige onderdeel van nieuwbouwwoningen, de installaties. In samenwerking met Factory Zero plaatsen wij een integrale installatie-unit. Niet alleen gasloos, maar ook modulair waardoor deze vanuit een ‘plug and play’-benadering eenvoudig te monteren en demonteren is. Door het monitoren van zowel energieproductie als -consumptie wordt de woning op de juiste momenten onderhouden, met een langere technische levensduur tot gevolg.

Comfortabele, gezonde en energiezuinige woning

Zo ontstaat een comfortabele, gezonde en energiezuinige woning die je kort samengevat dus de volgende voordelen biedt: blijvend lage woonlasten, 10 jaar energieprestatiegarantie inclusief noodzakelijk onderhoud, monitoring en upgrade met handige gadgets en services, € 25.000,- meer hypotheekruimte (bij een koopwoning), toekomstbestendigheid en een wijk met bewoners die bewust wonen en leven.

Ben je enthousiast geworden en wil jij ook energiebewust wonen in een NOM-woning? Dat kan! We vertellen je er graag meer over.

Kenmerken van een NOM-woning volgens het FITWonen-concept van Giesbers:

  • geen onnodig energieverlies door beglazing in triple glas, uitstekende kierdichting en hoge isolatiewaarde in het dak;
  • geïntegreerde zonnepanelen zorgen voor opwekking van hernieuwbare elektriciteit;
  • de ventilatie wordt uitgevoerd in een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning;
  • tochtklachten worden voorkomen door onder meer een losse brievenbus aan de buitenzijde, niet in de voordeur.