Laatste puntjes op de i in Dijkstraten

Laatste puntjes op de i in Dijkstraten

De nieuwbouw van MFA Dijkstraten, een multifunctionele accommodatie met 22 huurappartementen en integraal kindcentrum Platijn, nadert zijn oplevering. De laatste puntjes worden nu op de i gezet en na een periode van uitvraag, ontwerpen, engineering en uitvoering komt het moment in zicht waarop wij vol trots, en met dank aan onze samenwerkingspartners, dit mooie gebouw gaan overdragen aan Gemeente Best en de huidige belegger van de appartementen, Grimonte Investment Management. Wij blijven de komende 15 jaar betrokken voor het gecontracteerde onderhoud.

Plan financieel haalbaar gemaakt

De plannen voor de nieuwbouw van Kindcentrum Platijn in Best bestaan al langer, overeenstemming over de invulling van de appartementen erboven heeft wat meer tijd gekost. Giesbers heeft in samenwerking met VOF Trebbe-Lunee en Eugelink Architectuur het plan voor de school financieel haalbaar gemaakt door in het ontwerp tevens 22 huurappartementen mee te nemen.

Levendig hart van deze nieuwe buurt

MFA Dijkstraten wordt het levendige hart van deze nieuwe buurt in Best. De school biedt onderwijs en opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar en ligt centraal in Dijkstraten. Er is sprake van een ‘open school concept’: ook buurtbewoners zijn van harte uitgenodigd om buiten schooltijd gebruik te maken van de ruimtes die de school biedt. Het appartementencomplex ligt bovenop het schoolgebouw. Hier hebben wij 22 huurappartementen ontwikkeld en gerealiseerd die turn-key worden opgeleverd. Door de appartementen rondom een lichthof te groeperen hebben alle bewoners aan de buitenkant voldoende privacy en volop ruimte voor een buitenterras of balkon. Het hof geeft de beslotenheid om elkaar te ontmoeten.

Met de oplevering eind juli kan het nieuwe schoolgebouw met ingang van schooljaar 2021-2022 in gebruik genomen worden.