Appartementen Kerkplein opgeleverd onder nieuwe naam: De Smederij

Appartementen Kerkplein opgeleverd onder nieuwe naam: De Smederij

Afgelopen week ontvingen de eerste bewoners van de 30 huurappartementen aan het Kerkplein in Beuningen de sleutel. Giesbers ontwikkelde en bouwde deze appartementen in opdracht van Woonwaarts. Die vroeg bewoners en de buurt mee te denken over een naam voor het nieuwe woongebouw. Uit verschillende inzendingen koos zij ‘De Smederij’; een verwijzing naar de smederij die vroeger op de plek van het woongebouw stond.

30 passende en betaalbare woningen erbij

Esther Lamers, directeur-bestuurder van Woonwaarts: “Ik ben blij dat we deze 30 appartementen in Beuningen konden realiseren. Onze belangrijkste taak is zorgen voor voldoende passende en betaalbare woningen. Vooral voor mensen met een lager inkomen. En met de toevoeging van de 30 appartementen vergroten we het aantal woningen dat met huurtoeslag bereikbaar is”. De 30 nieuwe appartementen zorgen daarnaast voor doorstroming binnen de gemeente Beuningen.

Mogelijkheid van ontmoeten en verbinden in energiezuinig en duurzaam gebouw

Wij zijn na een aanbestedingsprocedure als winnaar naar voren gekomen van deze ontwikkel- en bouwopdracht. Anders dan voorgesteld hebben wij samen met opZoom architecten een gebouw met een centrale overdekte binnenruimte ontworpen dat naast de energetische voordelen ook de mogelijkheid van ontmoeten en verbinden biedt voor de vaak oudere bewoners. Geen standaardproject dus maar maatwerk in alle facetten.

Alle appartementen zijn gasloos. En het gebouw is zeer energiezuinig. Dat betekent minder stookkosten en lagere woonkosten voor de bewoners. Zo zit overal driedubbel glas en is er een collectieve warmtevoorziening in de kelder. Deze wordt gevoed door warmte- en koudebronnen in de bodem en zonnecollectoren op het dak van het gebouw. Deze leveren via de vloerverwarming de warmte in alle appartementen en zorgt ook voor de koeling ervan. Voor Woonwaarts is dit het eerste gasloze woongebouw in Beuningen.

Wij zijn blij met het resultaat en de fijne samenwerking met Woonwaarts, opZoom architecten en Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau. En wensen alle bewoners veel woonplezier op deze plek!