Appartementen De Smederij

Atrium bevordert ontmoeten en verbinden

Voor Woonwaarts hebben we een appartementencomplex van 30 sociale huurappartementen ontwikkeld en gebouwd op het Kerkplein in Beuningen. Met dit eerste project speelt Beuningen in op de toenemende vraag naar dit type woningen.

Na een aanbestedingsprocedure zijn wij als winnaar naar voren gekomen van deze D&B-opdracht. Het door opZoom architecten ontworpen energieneutrale gebouw is binnen het budget aangeboden. Anders dan gevraagd hebben we hierbij een gebouw met een atrium ontworpen dat naast energetische voordelen ook de mogelijkheid van ontmoeten en verbinden biedt voor de vaak oudere bewoners.

Energiezuinig

Alle appartementen zijn gasloos. En het gebouw is zeer energiezuinig. Dat betekent minder stookkosten en lagere woonlasten voor de bewoners. Zo zit overal driedubbel glas en is er een collectieve warmtevoorziening in de kelder. Deze wordt gevoed door warmte- en koudebronnen in de bodem en zonnecollectoren op het dak van het gebouw. Deze leveren via de vloerverwarming de warmte in alle appartementen en zorgt ook voor de koeling ervan. Voor Woonwaarts is dit het eerste gasloze woongebouw in Beuningen.

Uitgewerkt vanuit Woonkeur

De plattegronden zijn uitgewerkt vanuit Woonkeur. Het certificaat WoonKeur wordt afgegeven aan woningen die een voldoende niveau aan gebruikskwaliteit, toegankelijkheid, flexibiliteit en aanpasbaarheid bezitten. Een belangrijk aspect is dat een WoonKeur-woning levensloopbestendig is, d.w.z. dat als een bewoner minder mobiel of slecht ter been wordt hij of zij niet gedwongen is om die reden te verhuizen. De appartementen variëren van 55 tot 70 m² en hebben bijna allemaal twee slaapkamers. Het alzijdige gebouw komt op de plek van de voormalige Boerenbond en kringloopwinkel aan het Kerkplein en past als een sluitsteen in de stedenbouwkundige setting. Elk appartement heeft een eigen parkeerplaats, deels opgenomen in de ondergrondse stalling.

Nieuwsberichten

12-03-2021 Appartementen Kerkplein opgeleverd onder nieuwe naam: De Smederij
05-11-2020 Appartementen Kerkplein Beuningen ‘onder de pannen’
23-04-2020 Bouw appartementen Beuningen in volle gang
10-12-2019 Startsein voor bouw energieneutraal ‘Kerkplein’
05-02-2019 Handtekening gezet onder D&B-opdracht Kerkplein Beuningen

Architect
  • opZoom architecten
Opdrachtgever
  • Woonwaarts
Overige partijen
  • Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw