MFA Dijkstraten bereikt hoogste punt

MFA Dijkstraten bereikt hoogste punt

Onlangs bereikte de multifunctionele accommodatie (MFA) in de nieuwe wijk Dijkstraten in Best het hoogste punt. In deze accommodatie realiseert Giesbers Ontwikkelen en Bouwen in samenwerking met VOF Trebbe-Lunee en Heideman Vastgoed ‘De Bovenmeester’ met 22 huurappartementen en integraal kindcentrum Platijn.

Inmiddels is de dakvloer gestort, zijn de gevelkozijnen geplaatst en zijn we met het metselwerk bij de tweede verdieping aangekomen. Ook zijn we gestart met onder meer de aanleg van de installatiekanalen en het plaatsen van de frames voor de wanden.

Integraal kindcentrum Platijn is ontstaan uit de voormalige basisscholen Wilhelmina en De Schakel en kinderdagverblijf Korein en kent een ‘open school’ concept. De appartementen, die gasloos zijn en voorzien van zonnepanelen op het dak, worden afgenomen en verhuurd door Grimonte Investment Management. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.hurenindebovenmeester.nl Op de foto’s is goed te zien dat de appartementen rondom een lichthof gesitueerd zijn.

Alle keuzes tijdens het gehele proces zijn genomen in overleg met opdrachtgever gemeente Best, de diverse gebruikers en Stichting Best Onderwijs. De bouw loopt, ondanks de vorst en sneeuw van de afgelopen tijd, op schema. De verwachte oplevering is voor de bouwvakvakantie van dit jaar, zodat Kindcentrum Platijn het nieuwe gebouw met ingang van schooljaar 2021-2022 in gebruik kan nemen.