Wat waren onze best gelezen artikelen van 2019?

Wat waren onze best gelezen artikelen van 2019?

2019 ligt alweer even achter ons. Een jaar waarin wij regelmatig nieuws plaatsten over onder meer onze projecten, trends en ontwikkelingen in de branche en over voor ons belangrijke thema’s als circulariteit en duurzaamheid. Maar welke artikelen op LinkedIn en onze website werden nu het beste gelezen? Een top 10:

Februari 2019 – Grootschalige renovatie tussen de studenten Radboud Universiteit

Begin februari plaatsten wij een artikel over de grootschalige renovatie van het Erasmusgebouw van de Radboud Universiteit. Een renovatie van uiteindelijk ruim 30 deelprojecten tussen de studenten en medewerkers van de universiteit in. Want de lessen en werkzaamheden moesten gewoon door kunnen gaan tijdens de renovatie. Hoe? Lees hier meer.

Februari 2019 – Circulariteit financieel haalbaar maken?

Kunnen we circulariteit financieel haalbaar maken? Daar gingen we dieper op in in ons artikel over ons partnership met Madaster en hoe wij daar binnen onze organisatie en in samenwerking met onze opdrachtgevers en partners invulling aan geven. En daarmee uiteindelijk het ecosysteem gaan dienen. In het artikel leest u meer over welke stappen we toen gezet hadden. Inmiddels zijn we weer een stuk verder.

April 2019 – Giesbers verduurzaamt gemeentelijk vastgoed ’s-Hertogenbosch

Eind februari ontvingen wij het bericht dat Giesbers de hoogst scorende inschrijver was voor de verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed ’s-Hertogenbosch. Een mooie opdracht die past bij onze niet aflatende aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. Ons dochterbedrijf Giesbers Servicebouw is inmiddels vol aan de slag in Den Bosch. Meer lezen? Klik hier.

April 2019 – Verdere verduurzaming bouwplaatsen

Een onderwerp waar onze lezers erg geïnteresseerd in waren was ons artikel in april over de verdere verduurzaming van onze bouwplaatsen met nieuwe accommodatie. Energiezuinig en samengesteld uit modulaire units, die ‘plug and play’ geplaatst worden zonder schroeven, waarmee we een besparing op het energieverbruik van 25% verwachten. Meer lezen over waarom deze units zo energiezuinig zijn? Klik dan hier.

September 2019 – Giesbers-bedrijven en relaties fietsen voor Stichting Koprol

Eind september fietsten 80 Giesbers-medewerkers en hun relaties door het zonovergoten en bosrijke heuvellandschap tussen Nijmegen en Groesbeek om geld op te halen voor het goede doel. Dit jaar was dat Stichting Koprol uit Nijmegen, die sport- en spelactiviteiten organiseert voor mensen met een beperking. In totaal hebben we met elkaar een bedrag van 7.750 euro bij elkaar gefietst. Hier leest u meer over deze uitdagende tocht met clinics van voormalig veldrijdster Daphny van den Brand en over waaraan Stichting Koprol de opbrengst gaat besteden.

Oktober 2019 – Groen licht voor MFA Dijkstraten

Het artikel over het sluiten van de overeenkomst voor de bouw van de multifunctionele accommodatie (MFA) in de nieuwe wijk Dijkstraten in Best mag zich ook tot de best gelezen artikelen rekenen. In deze accommodatie gaan wij 22 koopappartementen en integraal kindcentrum (IKC) Platijn realiseren. Het wordt daarmee een levendig hart van deze nieuwe wijk waar in de avonden en weekenden bewoners, samen met de buurt, activiteiten kunnen organiseren.

November 2019 – Giesbers adviseert bij onderbouwing subsidieaanvraag Rijksmonument

Mooie expertise en toegevoegde waarde van Giesbers Servicebouw. Zij hebben opdrachtgever Quadraam geadviseerd en de subsidieaanvraag voor onderhoud van een rijksmonument onderbouwd, waarin het Montessori College Arnhem is gevestigd. Hoe zij dat gedaan hebben? Lees hier verder.

November 2019 – Giesbers ziet winnen Publieksprijs SKG Award als podium voor verdere verduurzaming

Tijdens het SKG Jaarcongres in november is deze publieksprijs voor duurzame gebiedsontwikkeling aan ons uitgereikt voor woningbouwproject Westrik in Prinsenbeek. Duurzaamheid is namelijk meer dan energiebesparing. Lees meer over hoe wij hier samen met onze partners een stap verder hebben gedacht, zodat er een meerwaarde ontstaat voor de natuur en voor de leefomgeving van de bewoners.

December 2019 – Arnhem krijgt hoogwaardig dierenziekenhuis met regiofunctie

Begin december hebben wij het eerste nieuwbouw dierenziekenhuis voor Evidensia Nederland opgeleverd. In een pril stadium hebben wij Evidensia begeleid bij het vinden van een betere locatie voor de ontwikkeling en bouw van een dierenziekenhuis van hoogwaardig niveau met een regionale functie. Aan de hand van studies zijn wij gekomen tot een haalbare businesscase met een geschikte locatie en een passend huisvestingsconcept. Lees hier meer over Evidensia en het ziekenhuis dat begin februari officieel haar deuren opent.

December 2019 – Startsein voor bouw energieneutraal ‘Kerkplein Beuningen’

Een van onze laatste en best gelezen artikelen van 2019 ging over de ondertekening van de realisatieovereenkomst met woningcorporatie Woonwaarts  voor Kerkplein Beuningen; hét startsein voor de bouw van 30 levensloopbestendige sociale huurappartementen. Kerkplein is het eerste nieuwbouwproject van Woonwaarts in Beuningen waarbij alle appartementen gasloos zijn. Het gebouw zelf is energieneutraal (EPC 0). Verder lezen over meer comfort en lagere woonlasten? Klik dan hier.