Giesbers leert: nieuwe stagiairs en afstudeerders aan de slag!

Giesbers leert: nieuwe stagiairs en afstudeerders aan de slag!

In het kader van ‘Giesbers leert’ hebben we gisteren opnieuw een aantal jonge talenten mogen verwelkomen. Het programma van de eerste dag van deze stagiairs en afstudeerders was gericht op het leren kennen van Giesbers en elkaar. Zodat zij weten waar ze terecht kunnen met vragen en het meeste uit hun stage- of afstudeerperiode kunnen halen.

‘Stage plus’

De studenten hebben verschillende interesses en leerdoelen maar gaan allemaal een half jaar op verschillende afdelingen binnen Giesbers aan de slag. In tegenstelling tot voorgaande periodes krijgen de stagiairs deze keer een opdracht mee, de ‘Stage plus’. In deze opdracht gaan ze in koppels elkaar laten zien wat ze leren van hun stage. Zo krijgen de studenten niet alleen een beeld van het werk op hun eigen afdeling, maar zien zij meer van het bouwproces binnen Giesbers en krijgen zij een breder beeld van de sector, het bedrijf en de diverse mogelijkheden.

Hergebruik van materialen als circulaire strategie

Twee vierdejaars studenten gaan bij ons afstuderen in het kader van hun opleiding Bouwkunde aan de HAN. Ze gaan onderzoek doen naar het hergebruik van materialen als circulaire strategie. Een onderzoek in lijn met enkele voorgaande vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en circulariteit waarmee eerdere afstudeerders bij ons aan de slag zijn geweest. Deze thema’s spelen een belangrijke rol binnen onze organisatie en onze bedrijfsvoering. In een steeds sneller veranderende samenleving, met steeds meer aandacht voor duurzaamheid en circulariteit, blijft Giesbers zich continu ontwikkelen. Met duurzaamheid en circulariteit als strategisch uitgangspunt.

Persoonlijke ontwikkeling binnen een inspirerende leeromgeving

Als organisatie willen wij jonge talenten graag de ruimte bieden om zichzelf te ontwikkelen binnen een inspirerende leeromgeving. Naast bouwgerelateerde opleidingen als aan de HAN voeren wij ook gesprekken met andere onderwijsinstellingen zoals Avans voor stagemogelijkheden bij ons na de zomer. Faruk, Wesley, Laurens, Sara, Pieter, Koen en Rick (niet op de foto), heel veel succes en vooral plezier de komende maanden bij ons!

Ook bij ons leren?

Ben jij bezig met een opleiding en wil jij, net zoals deze stagiairs en afstudeerders, bij ons aan de slag? Stuur dan een mailtje naar hhsu@giesberswijchen.nl, informeer naar de mogelijkheden en volg ons op Instagram ‘giesbersleert’. Wij hebben af en toe ook mogelijkheden voor studenten die een andere dan een bouwkundige opleiding volgen.