Nu stemmen voor Publieksprijs Architectuurcentrum Nijmegen

Nu stemmen voor Publieksprijs Architectuurcentrum Nijmegen

Onze nieuwbouw op het Circusterrein in de Nijmeegse wijk Hatert komt in aanmerking voor de Publieksprijs van het Architectuurcentrum Nijmegen! En daar hebben we uw steun voor nodig. Stemt u mee? Het gaat om de nieuwbouw van 75 sociale huurappartementen en 40 grondgebonden vrije sector huurwoningen op het ‘Circusterrein’ in Hatert, in samenwerking met Omni Architecten, in opdracht van Portaal.

Eigen karakter zoekt aansluiting

Hatert is een rationeel ontworpen woonwijk, gebouwd in de jaren ’50-’60. De verkaveling is rechthoekig en de bebouwing bestaat uit plat afgedekte bouwblokken. Twee centraal gelegen zones vormen een kruis en waren bestemd voor algemene doeleinden en zijn nu deels met woonbebouwing ingevuld, in een afwijkende architectuur. Het ontwerp heeft een eigen karakter dat de centrale zone herkenbaar maakt, maar ook aansluiting zoekt bij de horizontaliteit van de omliggende architectuur.

Opvallende landmark

Het acht verdiepingen hoge appartementengebouw vormt een opvallende landmark. Met verticale accenten in de vorm van balkons en doorlopende raamstroken wordt de beeldbepalende uitstraling versterkt. Op de lagere verdiepingen is met horizontale raamstroken en open hoeken juist de aansluiting gezocht met de omringende bebouwing. Het project is uitgevoerd in twee tinten grijszwarte baksteen, waarin lichte kozijnen en opvallende blauwgroene accenten, die in hoogte verlopen qua tint. De combinatie van horizontale en verticale elementen en de eigen materiaal- en kleurkeuze onderscheiden het project, maar zorgen tegelijk voor een goede aansluiting op de bestaande situatie. “De bijzondere architectuur van het project zorgt voor een vanzelfsprekende inpassing in Hatert. Het is daardoor een duurzaam onderdeel van deze wijk, met een heel eigen identiteit”, aldus architect ir. Peer Wolkers. Ook een project van dochterbedrijf Giesbers Servicebouw is genomineerd: de renovatie van het Meander-gebouw van Pro Persona in Nijmegen, met een kenmerkende afgeronde gevel.

Brengt u ook vóór 1 februari uw stem op ons uit?

Stemmen kan tot en met 31 januari via de website van het Architectuurcentrum Nijmegen. De winnaar wordt op 6 februari bekendgemaakt in de Stadsschouwburg in Nijmegen.