Uitdagende transformatie-opgave Edisonkwartier

Uitdagende transformatie-opgave Edisonkwartier

Tijdens een intensief samenwerkingstraject van bijna een jaar hebben wij Fresch Real Estate geadviseerd bij de engineerings- en realisatie-aspecten binnen de transformatie-opgave van drie bestaande kantoren naar een aantrekkelijke wijk met 47 koopwoningen, het Edisonkwartier. Deze nieuwe wijk is gelegen in een groene en waterrijke omgeving als onderdeel van de gebiedstransformatie Mooi Rijnhuizen in Nieuwegein.

Vorige week is deze samenwerking bekroond met de ondertekening van de engineerings- en realisatieovereenkomst.

Integrale samenwerking vanaf conceptuele fase om te komen tot haalbare ontwikkeling bewijst meerwaarde

In een nauwe samenwerking tussen Fresch en Giesbers is een haalbare businesscase tot stand gekomen met behoud van de projectambities van Fresch. Op basis van onze omgevingsanalyse zijn projectrisico’s in beeld gebracht, nadere afspraken hierover gemaakt met stakeholders en zijn de verkoopstukken uitgewerkt. Giesbers neemt de engineering en realisatie van het bouw- en woonrijp maken inclusief sloop, de kopersbegeleiding en de engineering en realisatie van de woningen voor haar rekening. Wij werken hierin samen met onze partners Bosch en Van Oers voor de bouwkundige uitwerking en constructeur VericonOne. De beoogde start is rond de zomer van 2021.

Van kantorenwijk naar woonwijken

Het gebied Rijnhuizen in Nieuwegein is volledig in ontwikkeling. Waar eens kantoren hebben gestaan, worden deze getransformeerd naar diverse woonwijken, omgeven door water en natuur. Het nieuwbouwproject Edisonkwartier, op een kwartiertje van Utrecht, is kleinschalig opgezet en bestaat uit 47 exclusieve herenhuizen naar ontwerp van Mies Architectuur. Gelegen in een parkachtige omgeving met veel water waarin het plan zorgvuldig is ingepast. Dit resulteert in een fraaie en belevingsgerichte woonomgeving. Een bijzondere wijk nabij het Merwedekanaal en met Fort Jutphaas en kasteel Rijnhuizen op loopafstand vormt zich.

De woningen zijn inmiddels in verkoop gegaan, kijk voor meer informatie op www.edisonkwartier.nl/