Radboud Universiteit is culinair foodcourt rijker
Afgelopen week waren er al test- en proefdagen. Dinsdagmiddag is foodcourt De Refter, het nieuwe restaurant van de Radboud Universiteit (RU), officieel geopend. Een plek om te eten, te ontmoeten, te studeren en te ontspannen.
Vanaf nu kunnen hier dagelijks 1.600 mensen iets eten of drinken. Naast de 23.000 studenten en 5.000 medewerkers aan de RU verwachten ze ook buurtbewoners en pensionado’s. Het wordt dan ook nu al het grootste restaurant van Nijmegen genoemd. Lange banken, houten tafels, retro-schoolstoelen, zes verschillende foodcorners en veel groen. De vernieuwde Refter is meer een woonkamer dan een kantine, met 850 zitplaatsen. 100 meer dan in de oude situatie.
Op reis langs de verschillende keukens
De feestelijkheden begonnen met het optreden van een dansgroep, een gedicht van campusdichter en woordkunstenaar Lev Avitan, diverse speeches van onder meer hoogleraar Duurzaamheid Jan Rotmans, vice-voorzitter Raad van Bestuur Wilma Martens-de Koning en directeur Facilitair Bedrijf Gerben Smit. Een reisleider nam de aanwezigen mee ‘op reis’ langs de verschillende keukens. De Refter werd tot slot officieel geopend door een druk op de knop waarna er gelegenheid was om de gerechten uit de verschillende foodcounters te proeven.
Metamorfose onderdeel van grootschalige renovatie
Giesbers is verantwoordelijk voor de metamorfose van het voormalige restaurant naar een foodcourt met verschillende restauratieve formules en een gezamenlijk zitgedeelte. Naast deze metamorfose werken wij onder meer aan een ondergrondse fietsenkelder, een nieuwe hoofdentree, de aanleg van nieuwe ventilatiekanalen en een terras, het realiseren van nieuwe technische ruimtes, het Radboud in’to Languages en het verplaatsen van de vluchttrap. Allemaal onderdeel van de grootschalige renovatie van het Erasmusgebouw waar Giesbers sinds vorig jaar juni aan het werk is. Een renovatie tussen de studenten en medewerkers in, want het pand blijft tijdens de gehele verbouwing in gebruik. Wat dit voor uitdagingen met zich mee brengt en op het gebied van flexibiliteit vraagt, leest u hier.
Sterkere concentratie van kwalitatieve voorzieningen
Ruimere werk-, onderwijs- en openingstijden maken een sterkere concentratie van kwalitatieve voorzieningen noodzakelijk. Zowel het gebied rondom als dus ook de begane grond van het Erasmusgebouw krijgen een ander aanzien. In juni wordt gestart met de aanpak van de hoofdentree. Er is bewust voor gekozen die ingrijpende verbouwing pas in juni te starten aangezien het universiteitsjaar dan grotendeels voorbij is. Zo bouwen wij mee aan het uiteindelijke doel van het Universitair Vastgoed Bedrijf; een duurzame, groene campus.