Helix studentenflat

Grootste kantoortransformatie buiten de Randstad

De voormalige toren van Rijkswaterstaat in Arnhem is door Giesbers getransformeerd tot een woongebouw met 294 studentenwooneenheden. Er zijn verschillende woontypen gecreëerd: zelfstandige wooneenheden, groepswoningen en woonruimte voor mindervaliden.

Meer kwaliteit in aanbod studentenhuisvesting

Met dit plan heeft opdrachtgever SSH& ingespeeld op de wens van de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en de gemeente Arnhem om meer kwaliteit in het aanbod van studentenhuisvesting in Arnhem te creëren. Zo draagt deze grootschalige transformatie bij aan de positie van Arnhem als kennisstad.

Positieve impuls

De transformatie is ook op een andere manier belangrijk voor de stad: er is ruim 14.000 m2 langdurig leegstaande kantoorruimte uit de markt genomen en de wijk Presikhaaf en het naastgelegen winkelcentrum hebben een positieve impuls gekregen. SSH& en wij hadden de ambitie om een duurzaam en kwalitatief onderscheidend gebouw te realiseren. Met deze transformatie is een waardevol gebouw behouden gebleven met als doel om niet alleen de levensduur te verlengen, maar het tevens te laten winnen aan functionaliteit en waarde.

Integrale aanpak

Communicatie binnen het team hebben we geoptimaliseerd door de opgave integraal in een BIM-omgeving uit te werken. Deze integrale aanpak heeft gezorgd voor het organiseren, verbinden, analyseren, verifiëren en valideren van de informatie van alle ketenpartners en SSH&. Vanaf het eerste idee en schetsontwerp tot en met oplevering, nazorg en onderhoud. De korte doorlooptijd van ontwerp en realisatie was mede mogelijk door deze innovatieve manier van werken.

Omgevingscommunicatie

Als Bewuste Bouwers vinden wij het belangrijk om draagvlak en acceptatie te creëren bij de doelgroepen door hen tijdig te betrekken en mee te nemen in de plannen en het proces, binnen de door ons aangegeven kaders en randvoorwaarden. Wat betekenen de plannen voor hun parkeermogelijkheden, de verkeersveiligheid en -stromen, veiligheid voor kinderen, bereikbaarheid van de winkels etc.? Voor dit project is dan ook in overleg met SSH& een omgevingscommunicatieplan opgesteld.

Nieuwsberichten

22-05-2017 Succesvolle Dag van de Bouw!
17-05-2016 ‘Beeldbepalende kantoortranformatie naar woongebouw’ 
25-11-2015 Grootste kantoortransformatie buiten de Randstad van start
10-04-2015 ‘Ketenintegratie draagt bij aan een optimaal projectresultaat 
27-02-2015 Gelderland kiest voor duurzame ontwikkeling

Branches
  • Onderwijs
Opdrachtgever
  • SSH&
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Transformatie & Renovatie