Prinsenbeek wordt weer iets groter: schop voor laatste woningen Westrik de grond in

Prinsenbeek wordt weer iets groter: schop voor laatste woningen Westrik de grond in

Tot slot gaat ook voor de toekomstige bewoners van fase 2 Wonen in Westrik werkelijkheid worden. Dinsdagmiddag was de officiële start bouw van de laatste fase met 25 koopwoningen. Wethouder Bouwen en Wonen Daan Quaars  en directeur Giesbers Olaf Senden gaven samen met toekomstige bewoners Lieke (9) en Stijn (6) het startsein voor de bouw. Bijzonder aan Westrik is de groene opzet van de wijk en de aanleg van een ecologische verbindingszone, die de natuurgebieden Liesbos en park Overbos met elkaar verbindt. Deze zone doet dienst als leef- en voortplantingsgebied voor dieren en planten en maakt onderdeel uit van het Natuurbeheerplan van de Provincie Noord-Brabant. Het plan is opgedeeld in drie bouwfases en bestaat in totaal uit 105 koopwoningen en 8 sociale huurwoningen, variërend van vrijstaande villa’s en tweekappers tot rij- en hoekwoningen, die allemaal net even anders zijn, maar qua architectuur duidelijk familie.

Duurzaamheid staat voorop

Wat het plan volgens wethouder Quaars extra bijzonder maakt is dat de openbare ruimte dient als drager voor de identiteit van de levensloopbestendig wijk Westrik. Duurzaamheid staat voorop wat onder meer tot uiting komt in het bovengronds afvoeren van hemelwater en de ontwikkeling van een ecologische zone, die twee grote natuurgebieden zichtbaar met elkaar verbindt. De groene ruimten in Westrik vormen een doorgaand netwerk, maar kennen elk een eigen karakter. De variatie in het woonprogramma zorgt voor de totstandkoming van een kleinschalig en informeel woonmilieu.

100% verkocht

Half september is de allerlaatste handtekening gezet voor een twee-onder-een-kapwoning. Daarmee zijn alle woningen in Westrik verkocht. De snelle verkoop van het plan heeft aangetoond dat er nog steeds grote behoefte bestaat aan nieuwe woningen nabij (voormalige) dorpskernen, in Prinsenbeek in het bijzonder. Het nieuwe bouwplan levert een bijdrage aan de Bredase woonopgave.

Woonwensen waarmaken

Vorig jaar september is de eerste paal van de eerste fase geslagen. Dinsdagmiddag is het feestelijke startsein gegeven voor de eerste paal van de laatste fase met in totaal 25 koopwoningen. Bij het in werking stellen van het confettikanon beloofde Olaf Senden de woonwensen van de toekomstige bewoners te gaan waarmaken. Wethouder Quaars wenste alle toekomstige bewoners ‘de tijd van hun leven hier’ en een fijne toekomst. De verwachting is dat de bewoners van fase 1B hun woning in het voorjaar van 2020 kunnen betrekken. En dat als het meezit de hele wijk eind 2020 klaar is. Kijk voor meer info op www.woneninwestrik.nl  Voor de sociale huurwoningen kan men terecht bij woningcorporatie WonenBreburg.