Nieuwe contacten gelegd op HAN Bedrijvendag

Nieuwe contacten gelegd op HAN Bedrijvendag

Enthousiaste gezichten na afloop van de Bedrijvendag van de HAN (Hogeschool Arnhem en Nijmegen) gisteren. Zowel bij onze collega’s als bij de vele studenten Bouwkunde die zij gesproken hebben. Deze studenten konden kennismaken met onze organisatie en in gesprek gaan over actuele thema’s en stage- en afstudeermogelijkheden. Opvallend was het toenemend aantal vrouwelijke studenten dat geïnteresseerd is in een technische loopbaan. Een positieve ontwikkeling wat ons betreft. Ook in onze organisatie werken steeds meer vrouwelijke trainees en stagiairs. Twee van hen waren aanwezig om geïnteresseerde studenten meer te vertellen over de stage- en afstudeermogelijkheden en de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling bij Giesbers. Leuk te melden is dat vier van de studenten met wie wij vorig jaar in gesprek kwamen op de Bedrijvendag nu stage bij ons lopen of hebben gelopen!

Wat leeft er onder de nieuwe generatie?

Uit de vele leuke, leerzame en interessante gesprekken met de eerste-, tweede- en derdejaars studenten kwam naar voren dat duurzaamheid en circulariteit een grote rol spelen binnen de opleiding. En dat deze thema’s ook enorm leven onder studenten. Andere thema’s waarover zij meer wilden weten, waren onder meer de Wet Private Kwaliteitsborging, stikstofproblematiek, projectontwikkeling, uitvoeringsmethodieken, engineering en wat voor projecten wij doen. Voor ons interessant om te ervaren wat deze nieuwe generatie bezighoudt.

Inspirerende leeromgeving

Als maatschappelijk betrokken organisatie willen wij jonge talenten graag de ruimte bieden om zichzelf te ontwikkelen binnen een inspirerende leeromgeving en daarbij praktijkervaring op te doen. Dat kan op vele manieren. Na afloop konden we zo’n 35 ingevulde formulieren mee terug nemen van studenten die geïnteresseerd zijn in een vervolggesprek over een van de stage- of afstudeerplekken bij Giesbers. Heb jij ook interesse? Dan komen we graag met jou in contact!