Kopers over de keuze voor een woning van hout

Kopers over de keuze voor een woning van hout

Op dit moment werken wij aan een uniek project in de wijk Meerhoven in Eindhoven waar 56 CLT-woningen komen: PUUR Wonen. De 56 woningen zijn ook echt PUUR. De constructieve wanden, ook wel het ‘casco’ genoemd, zijn namelijk niet van beton, maar van massief hout. Dit Cross Laminated Timber (CLT) oftewel kruislaaghout is zeer stevig en bovendien enorm duurzaam. Niet te verwarren met ‘houtskeletbouw’ dat bestaat uit holle wanden.

Onlangs mochten de kopers van de modelwoningen tijdens de opbouw alvast een kijkje komen nemen.

Snelle bouw

Bouwen met hout gaat snel. Half april werden de houten segmenten voor de casco’s van de twee modelwoningen afgeleverd op de bouwplaats, waarna de opbouw van de casco’s van deze woningen, die volledig bestaan uit CLT, kon beginnen. Binnen een paar dagen waren beide woningen al grotendeels klaar en lag het dak er op.

Weldadige, pure en gezonde leefomgeving

Hout is een natuurlijk product waarin de mens zich prettig en comfortabel voelt blijkt uit diverse onderzoeken. Hout ademt en voelt als een warme deken, geeft veel sfeer en is goed voor mensen met allergieën. Het is dan ook comfortabel én gezond wonen in een huis van massief hout in plaats van beton of steen. Door een zeer goed vochtregulerend vermogen, waardoor de luchtvochtigheid altijd op een relatief constant en laag niveau blijft, en het feit dat de woningen geen CO2 uitstoten bieden ze een weldadige, pure en gezonde leefomgeving. Vanzelfsprekend zijn de woningen zeer energiezuinig en gasvrij. Daarnaast is een woning van hout gemakkelijk af te werken (te schilderen) maar ook onbehandeld erg mooi.

Waarom kiezen voor een huis van hout

In deze video vertellen de enthousiaste kopers van een van de modelwoningen waarom zij voor een woning van hout gekozen hebben, op deze plek. Medio juni worden de gevels van de modelwoningen, ook grotendeels van hout, geplaatst. Daarna beginnen we met de bouw van de overige 54 woningen.