Film Joachim & Anna brengt dorpsgevoel groene nieuwbouw over

Film Joachim & Anna brengt dorpsgevoel groene nieuwbouw over

De huidige locatie Joachim en Anna van De Waalboog voldoet niet meer aan de normen en eisen van deze tijd. Onderstaande film brengt het dorpsgevoel van de energieneutrale nieuwbouw over en geeft een goed beeld van hoe woonzorgcentrum Joachim en Anna er straks uit komt te zien in het groene, glooiende stuwwallandschap van Nijmegen.

Dorpsgevoel en natuurbeleving

De film laat de Brink als kloppend hart van het nieuwe terrein zien, de Arcade met een mooie grote ruimte voor bijeenkomsten en met kantoren op de begane grond, de Brasserie en de dagbehandeling en diverse gebouwen met woningen, verspreid over het terrein, als een dorp. Hierin komen diverse bewoners met per gebouw een verschillende zorgbehoefte te wonen, zoals dementie, probleemgedrag, psychogeriatrische, somatische en herstelzorg. Elk gebouw krijgt een kas waar bewoners op mindere dagen toch kunnen genieten van de omringende natuur. Natuurbeleving is dan ook belangrijk hier; de groene omgeving is een stimulans om naar buiten te gaan en te bewegen.

‘Zo thuis als maar kan’

Het uitgangspunt voor de nieuwbouw was een thuis creëren voor de oudere bewoners en bezoekers van Joachim en Anna; ‘Zo thuis als maar kan’. Zij krijgen in dit groene en glooiende stuwwallandschap van Nijmegen een nieuw thuis, een echte woning, in een nieuwe klimaatneutrale woonomgeving met energieneutrale bouw die voelt als een echt groen dorp.

Buurtavond in de kapel

Afgelopen week hebben we samen met de Waalboog en samenwerkingspartners een informatieavond georganiseerd in de kapel van Joachim & Anna. Dit om de omwonenden te informeren over de voorgenomen bouwplannen en de uitvoering hiervan. Al met al een geslaagde avond met een mooie opkomst en een open dialoog tussen sprekers en buurtgenoten.