Fase 1B van duurzame gebiedsontwikkeling Westrik opgeleverd

Fase 1B van duurzame gebiedsontwikkeling Westrik opgeleverd

De laatste woningen van fase 1B van woonwijk Westrik in Prinsenbeek zijn opgeleverd. Ook tijdens de coronaperiode is er, met respect voor de afgekondigde maatregelen, hard doorgewerkt. Duurzaamheid staat voorop bij dit project, wat onder meer tot uiting komt in de ontwikkeling van een ecologische zone om een gevarieerde flora en fauna de ruimte te geven en het bovengronds afvoeren van hemelwater.

Eind vorig jaar ontving dit project de SKG Publieksprijs voor duurzame gebiedsontwikkeling. Duurzaamheid is meer dan energiebesparing. Bijvoorbeeld ook behoud en ontwikkeling van biodiversiteit. Natuurinclusief bouwen is een manier van duurzaam bouwen, waarbij de natuur een prominente rol krijgt. Samen met onze partners hebben we een stap verder gedacht, zodat er een meerwaarde ontstaat voor de natuur en voor de leefomgeving van de bewoners van Westrik. Een belangrijk gegeven bij deze ontwikkeling.

Westrik bestaat uit in totaal uit 105 koopwoningen en 8 sociale huurwoningen, variërend van vrijstaande villa’s en tweekappers tot rij- en hoekwoningen. Na de bouwvak gaan we verder met fase 2. De voortgang van de bouw van deze laatste fase met 25 woningen verloopt voorspoedig. Naar verwachting is de complete wijk eind dit jaar klaar.