Eerste palen dierenziekenhuis Evidensia in de grond

Eerste palen dierenziekenhuis Evidensia in de grond

De eerste palen voor het nieuwe dierenziekenhuis Arnhem van Evidensia zitten in de grond. Nadat we begin mei begonnen waren met het inrichten van de bouwplaats en aansluitend het grondwerk, werden twee weken later de eerste funderingspalen aangebracht. Tijdens het eerste officiële moment werd symbolisch een piketpaal geslagen, op de plek van de toekomstige entree onder de nog te realiseren fundering.

Symbolische handeling alle partners

In de trant van een tijdcapsule werd de paal voorzien van de datum en alle namen van de vertegenwoordigers namens Majesta (belegger), Evidensia (gebruiker pand), 2doubleyou (adviseur Evidensia) en Giesbers. Een symbolische handeling waar het enthousiasme vanaf spatte; door de gebruikte slagkracht barstte de piketpaal ;-).

Champagne!

Toen het werk erop zat, was het tijd voor champagne. Als locatie werd gekozen voor het nabijgelegen Grand Café. Zo maakte de toekomstige gebruiker alvast kennis met de gezelligheid en de faciliteiten van Businesspark IJsseloord2, waar het dierenziekenhuis Arnhem komt. Een groep trotse mensen hief hier het glas op de voorspoedige voortgang van ontwerp tot start uitvoering.

Evidensia Groep

Evidensia richt zich op de diergeneeskundige zorg voor gezelschapsdieren zoals honden, katten, konijnen, cavia’s etc. maar ook landbouwhuisdieren zoals paarden. De organisatie heeft 179 dierenklinieken en -ziekenhuizen in Nederland, maar gaat nu in samenwerking met Giesbers haar eerste nieuwbouw realiseren. De beoogde oplevering staat net voor Kerst gepland. In de laatste dagen van dit jaar kan Evidensia dan gaan inrichten om zodoende direct aan het begin van 2020 haar deuren te openen voor diergeneeskundige hulp.