Dierenziekenhuis Evidensia - Arnhem

Diergeneeskundige zorg vraagt om specialistische nieuwbouw

https://www.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/projecten-img/impressie_evidensia_1.jpg?itok=eyFlVWgN
https://www.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/projecten-img/impressie_evidensia_2.jpg?itok=qQss8EKr

Businesspark IJsseloord2 krijgt er een nieuwe bewoner bij, het dierenziekenhuis van Evidensia. Een nieuw type bewoner dat zich richt op de geneeskundige zorg voor huisdieren als honden, katten, konijnen, cavia’s en paarden. Evidensia heeft 171 dierenklinieken en -ziekenhuizen in Nederland, maar gaat nu in samenwerking met Giesbers haar eerste nieuwbouw realiseren.

 

Op de eerder geselecteerde kavel op IJsseloord2 bleek een wijziging van het bestemmingsplan te veel tijd in beslag te nemen, dus werd gekozen voor een andere, nabij gelegen kavel. Giesbers paste eind november op basis van een taakstellend budget in bouwteam het ontwerp aan naar de nieuwe kavel en de opdrachtgever heeft eind januari de aanvraag omgevingsvergunning al in kunnen dienen.Naar verwachting kunnen de werkzaamheden in mei van dit jaar starten.

 

Ontwerp binnenruimte

De nieuwe kavel heeft als voordeel dat er een langwerpig gebouw met gescheiden opties mogelijk is: aan de ene kant de publieke ruimtes als receptie, wachtruimtes en spreekkamers en aan de andere zijde de ziekenhuisactiviteiten. Denk hierbij aan behandelkamers, operatiekamers, röntgenafdeling, quarantaineruimtes, recovery/slaapplekken en vergaderruimtes. In verband met piketdiensten dient het pand 24/7 bereikbaar en beschikbaar te zijn. En dat alles gerealiseerd op 1.140 m2. Het totale kavel beslaat ca. 3.000 m2.

 

Speciale eisen

De eisen die aan een dierenziekenhuis gesteld worden vertonen veel raakvlakken met die van een gewoon ziekenhuis: eisen op het gebied van hygiëne, binnenklimaat, gescheiden functies, bereikbaarheid etc. Denk hierbij ook aan ontwerpmaatregelen als sluizen om het binnenklimaat te reguleren en de speciale eisen die aan operatiekamers gesteld worden.

 

Looppad naar de dijk

Afgezien van de benodigde parkeerplaatsen is bijzonder aan het ontwerp van de buitenruimte dat Giesbers vanuit het toekomstige dierenziekenhuis een looppad naar de hoger gelegen dijk langs de IJssel heeft gecreëerd. Hier kunnen eigenaren van trouwe viervoeters of knaagdieren even uitwaaien of een moment voor zichzelf pakken mochten zij daar behoefte aan hebben bij spannende of verdrietige momenten,

 

Evidensia

Evidensia Nederland maakt onderdeel uit van IVC Group International met meer dan 1.000 dierenklinieken- en ziekenhuizen in 10 Europese landen. In de nieuwbouw in Arnhem komen straks 20 dierenartsen en paraveterinairen te werken van wie een aantal uit het buitenland is aangetrokken.

 

IJsseloord2

IJsseloord2 is een strategisch gelegen businesspark in Arnhem aan het Velperbroekcircuit en de A12. De ruimtelijke ligging in een parkachtige omgeving nabij de IJssel en de fraaie, herkenbare architectuur maken van IJsseloord2 een plek waar het plezierig en comfortabel werken is. Duurzame kwaliteit staat hoog in het vaandel. 

Specialisme

Nieuwbouw

Commercieel vastgoed

Overig

Projectfase

In voorbereiding

Opdrachtgever

Majesta Vastgoed BV

Architect

2doubleyou

Start

2019

Oplevering

2019

Overige partijen

Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau, K&R Consultants