BPD kan met Parkpaviljoens Wilgenvliet meer doelgroepen bedienen

BPD kan met Parkpaviljoens Wilgenvliet meer doelgroepen bedienen

Na een constructief en prettig verlopen planproces hebben wij samen met BPD Gebiedsontwikkeling een appartementenconcept ontwikkeld, afgestemd op de actuele woningbehoefte; middeldure koop en huur. De twee Parkpaviljoens met in ‘Waterveste’ 33 koopappartementen en in ‘Wilgenstaete’ 33 huurappartementen komen aan de rand van Schuytgraaf in Arnhem. BPD is trots dat ze de huurappartementen als middeldure huur in haar eigen BPD Woningfonds kan onderbrengen. Zo bedient BPD meer doelgroepen – vooral middeninkomens – en blijft ze langjarig betrokken bij haar projecten. Onlangs zijn de 3- en 4-kamer koopappartementen digitaal in verkoop gegaan. Inmiddels zijn 30 van de 33 appartementen toegewezen.

Stedelijke uitstraling, passend in het landschap

Bij de ontwikkeling van Parkpaviljoens Wilgenvliet in Schuytgraaf is nadrukkelijk rekening gehouden met het omliggende landschap en het landelijke karakter van dit deel van Arnhem. Dat houdt in dat er veel water en groen in en rondom deze wijken is. Maar ook dat goed gekeken wordt naar de bestaande bebouwing. Het ontwerp is gemaakt door Weusten Liedenbaum Architecten. Het plan is bouwkundig en constructief uitgewerkt door Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau.

Parkpaviljoens Wilgenvliet, gelegen in zijn parkachtige setting, vormen een natuurlijke overgang tussen het bestaande deel van de wijk Schuytgraaf, de buurt Parklane, en de nieuw te ontwikkelen wijk Wilgenvliet. Beide complexen krijgen met hun hoogte wel een meer stedelijke uitstraling, maar passen door de maatvoering, kleurstelling en de gebruikte materialen (bakstenen gevels in combinatie met aluminium kozijnen en panelen geanodiseerd in een bronskleur) op natuurlijke wijze in het landschap.

Bijdragen aan bewust en toekomstgericht leven

We stappen in Nederland steeds meer over van energiebronnen die je maar één keer kunt gebruiken – steenkool, aardgas – naar energie die nooit opraakt, zoals zon, wind of aardwarmte. Met andere woorden; we gaan van fossiel en vervuilend naar duurzaam en schoon. De kopers van een nieuwbouwwoning nemen een grote stap in deze energietransitie en dragen bij aan bewust en toekomstgericht leven. In deze woningen wordt gekozen voor duurzame energie en daardoor een zo laag mogelijk energieverbruik, onder meer door stadsverwarming, uitstekende isolatie, goede ventilatie voor een gezond binnenklimaat en vloerverwarming. Ook plaatsen we zonnepanelen of sluiten aan op duurzame energie uit de wijk.

Deze maatregelen zorgen niet alleen voor een beter milieu, maar ook voor een gezondere leefomgeving en een lagere energierekening. Alle duurzame installaties en de meest nieuwe technieken zijn al bij de koopsom van een nieuwbouwwoning inbegrepen of in leasevorm aanwezig.

Kijk voor meer informatie op https://www.nieuwbouw-schuytgraaf.nl/woningen.